Google Translate a învâțat pe 100 de limbi străine cu urmări surprinzătoare

Google Translate a învâțat pe 100 de limbi străine cu urmări surprinzătoare

La câteva zile după ce a făcut toți românii țigani, Google Translate începe din nou să facă ce știe mai bine. Cu alte cuvinte, realizează traduceri între un număr surprinzător de mare de limbi străine.

Prin prisma faptului că este unul dintre serviciile online care nu mai are nevoie de nici o prezentare și pe care foarte mulți dintre noi ne bazăm zilnic sau săptămânal, Google Translate nu mai include prea des actualizări importante. Zilele trecute au înfățișat însă o excepție semnificativă.

Indiferent dacă folosiți Google Translate pentru a traduce în timp real pagini web întregi sau doar câteva cuvinte, de acum veți putea face acest gest cu un număr incredibil de mare de limbi străine. Numărul total de limbi suportate este acum mai mare de 100. Ați fost tentați să credeți că majoritatea limbilor de pe mapamond erau deja incluse în puternicul motor de căutare pentru traduceri, dar în urmă cu doar câteva zile au mai fost adăugate 13 în plus. Lista include, amharică, corsicană, frisiană, kyrgyz, hawaiană, kurdă – kurmanji, luxemburgheză, samoa, scoțiană, shona, sindhi, pashto și xhosa. Cu alte cuvinte, orice cuvânt vă vine în minte, puteți afla echivalentul său în 103 limbi străine.

Pe lângă faptul că prin acest update Google vă ajută să comunicați într-un mod mai eficient cu un număr surprinzător de mare de străini, atunci când mergeți în concediu sau sunteți asaltați de turiști, gigantul din Mountain View mai celebrează o realizare. Prin includerea celor 13 limbi în plus, 120 de milioane de vorbitori nativi ai acelor limbi se pot bucura de Google Translate. Astfel, tocmai a fost acoperită 99% din populația care are acces la internet. În continuare există foarte multe locuri fără conectivitate la internet, dacă când acelea vor ajunge online, probabil că limbile străine aferente vor fi incluse la rândul lor în Translate. Voi ce ați tradus prima oară în frisiană?

Citește și: