Microsoft Translator traduce text din imagini în timp real

Microsoft Translator traduce text din imagini în timp real

Prin intermediul Microsoft Translator, gigantul din Redmond se asigură că ne va fi din ce în ce mai greu să optăm pentru Google Translate dacă vrem să facem o traducere rapidă. 

Aplicațiile de mobil fac o treabă foarte bună în a ne transforma pe toți în poligloți, mai ales că multe dintre ele sunt gratuite și nu implică nici un fel de efort la capitolul utilizare. Cum ne-am obișnuit însă într-o varietate foarte mare de alte domenii, competiția este constructivă, iar utilizatorii sunt primii care au de câștigat din eforturile Microsoft de a ieși în fața Google. Vorbim practic, de Translator vs Translate. Pe de o parte, Google Translate are foarte multe atuuri în mânecă în ceea ce privește aplicația de mobil. Pe de alta, mi se par mai coerente textele traduse prin intermediul serviciului Microsoft.

Cel mai recent set de artificii introdus de Microsoft Translator se manifestă prin traducerea în timp real a textelor din împrejurimi într-un format ce s-ar putea să le fie cunoscut utilizatorilor de Word Lens, o aplicația achiziționată de Google în urmă cu câțiva ani. Sistemul este cât se poate de simplu, orientați camera de la telefon câtre un panou, un mesaj sau orice alt tip de text, iar traducerea va apărea peste fiecare cuvânt în parte al textului original. Nici măcar nu trebuie să selectați limba textului original. Aplicația o va recunoaște în mod automat. Captura de mai jos ilustrează foarte bine noua funcție.

Această nouă particularitate are mari șanse să entuziasmeze persoanele care călătoresc deseori peste graniță și vor să afle într-un timp cât mai scurt conținutul unor panouri. La ora actuală sunt suportate deja 21 de limbi străine, printre care și româna. Singura problemă este că momentan doar posesorii de smartphone-uri cu Android 6.0 Marshmallow se pot bucura de acest update gratuit disponibil pe Google Play.

microsoft_translator-345x640a

Citește și: