Google a mișcorat intenționat nivelul de securitate al Allo

Google a mișcorat intenționat nivelul de securitate al Allo
21:49 22.09.2016

În urmă cu câteva luni, la Google I/O 2016, gigantul din Mountain View a făcut câteva anunțuri importante legate de Allo, o nouă platformă de chat. Se pare însă nu a prea a reușit să se țină de promisiunile respective.

În teorie, aplicația Allo este una dintre cele mai destepte și complexe de această manieră. Diferența majoră fața de multe alte programe similare constă într-un algoritm avansat de inteligență artificială ancorat în Google Assistant. În plus, conform spuselor Google, s-a insistat destul de mult pe martea de securitate a mesajelor expediate și primite. Atâta timp cât modul Incognito era activ, conversațiile erau criptate end-to-end și doar expeditorul și destinatarul le puteau vedea. În tot acest timp, conversațiile, fie și în format criptat, erau găzduite pe serverele Google pentru o perioadă scurtă de timp, în tranziție.

Allo tocmai a avut parte de o lansare publică, dar promisiunile Google în privința particularităților de securitate detaliate la Google I/O 2016 au fost șterse cu buretele. După ce a promis că mesajele utilizatorilor Allo vor fi stocate doar temporar, într-o formă neidentificabilă pe serveree companiei, produsul care a ajuns pe piață face complet altceva.

Implicit, fiecare utilizator de Allo care nu se joacă obsesiv prin parametrii aplicației, își va stoca toate mesajele într-o format decriptat la Google. Mai mult decât atât, pe termen lung, nu este clar ce se va întâmpla cu mesajele voastre dacă nu faceți un efort să le ștergeți manual. Cu alte cuvinte, întregul istoric al conversațiilor, în funcție de nevoie, poate fi accesat de către Google și alte servici online ale sale în diverse scopuri.

Argumentul companiei este că a renunțat la partea de criptare implicită pentru a îmbunătăți inteligența artificială responsabilă de răspunsurile automate în cadrul conversațiilor. Doar analizând și indexând foarte multe mesaje, AI-ul poate deveni semnificativ mai bun. Alternativa este mergeți în Settings in-app și să activați Modul Incognito. Abia atunci, veți experimenta ceea ce a promis Google că vom avea cu toții impliicit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Ubergizmo