Următoarele telefoane Google vor fi mult mai scumpe

Următoarele telefoane Google vor fi mult mai scumpe

Vă povesteam, recent, că după câțiva ani de smartphone-uri Nexus, Google renunță la popularul brand în favoarea unuia care va purta numele de Pixel.

Acum, avem și o dată de lansare oficială pentru Google Pixel și Pixel XL, anunțată de Google prin spotul de mai sus: 4 octombrie. Noile telefoane Google Pixel şi Pixel XL ar urma să vină cu ecrane de 5, respectiv 5,5 inci, şi ar rula sistemul de operare Android Nougat.

Google Pixel ar veni cu un procesor Snapdragon 824, 4/6 GB de RAM, o cameră de selfie de opt megapixeli IMX179, adică aceeaşi de pe Nexus 5) şi o alta principală, de 12 megapixeli IMX378 cu autofocus şi stabilizare pe trei axe, ambele produse de Sony.

Totuși, un alt detaliu ne-a surprins cel mai tare. Google ne-a obișnuit prin seria Nexus cu telefoane foarte bune la un preț rezonabil. Aparent, în cazul terminalelor Pixel, prețul va începe de la 649 de dolari, pentru versiunea de 32 de GB. Ar mai exista încă două, de 64 GB și de 128 GB.

După cum au subliniat și cei de la Engadget, aceasta e gama de preț obișnuită pentru dispozitive „mainstream” precum iPhone 7 și Samsung Galaxy S7. E un salt destul de mare de la cei 499 de dolari, prețul cu care a fost lansat Nexus 6P. Pixel XL va costa, cel mai probabil, și mai mult.

Nu e clar motivul pentru care Google a crescut atât de mult prețurile. Sundar Pichai, CEO-ul companiei, a sugerat recent că viitoarele telefoane vor avea funcții software care le vor face să se distingă din mulțimea de gadgeturi din același sector.

În cadrul aceluiași eveniment, vom afla detalii și despre un nou dispozitiv Chromecast. Intitulat Chromecast Plus sau Chromecast Ultra, cel mai mare avantaj al său va consta în abilitatea de a prelua și reda fără fire conținut video 4K de pe un smartphone sau o tabletă cu Android. Un nou headset Daydream VR s-ar putea, de asemenea, să fie anunțat la aceeași dată. Și eforturile companiei americane pentru o casă inteligentă – Google Home, ar putea primi câteva minute, dar despre respectivul anunț nu se cunosc prea multe particularități.