19 sept. 2016 | 13:38

Google se pregătește să lanseze Allo, aplicația de messenger cu inteligență artificială

ACTUALITATE
Google se pregătește să lanseze Allo, aplicația de messenger cu inteligență artificială

Allo, un nou proiect marca Google, se lansează extrem de curând și va încerca să țină pasul cu gigantul WhatsApp, introducând funcții noi în chat.

Evan Blass, un tipster cu experiență, a postat recent două tweet-uri în care vorbește despre Allo. Primul face referire la o lansare ”săptămâna aceasta”, iar al doilea tweet, care face o referire și către primul, ne oferă data de 21 septembrie pentru lansarea noii aplicații de chat de la Google.

Allo a fost dezvăluit publicului încă din luna mai, când proiectul a fost prezentat la conferința I/O a Google. Conform thenextweb.com, Allo a fost prezentat ca o ”aplicație de messenger inteligentă”, ce va avea nevoie doar de numărul de telefon al utilizatorului pentru a-l identifica și a-i crea un cont.

Allo vine la aproximativ o lună după Duo, aplicația Google pentru apeluri video. Lansarea de pe 21 septembrie este confirmată nu doar de Blass, ci și de Google, ce a promis că va lansa aplicația de messenger la sfârșitul verii, iar data furnizată reprezintă ultima zi de vară a calendarului astronomic.

Aplicația Allo vine cu o serie de funcții importante, probabil cea mai interesantă fiind aceea de criptare end-to-end a conversațiilor, funcție deja introdusă de WhatsApp acum ceva timp în urmă. De asemenea, Allo le va permite utilizatorilor să trimită și mesaje private temporare, ce se vor autodistruge după o anumită perioadă de timp. Bineînțeles, vor fi disponibile și o mulțime de sticker-e, dar și opțiuni de formatare a textului, pentru ca utilizatorii să poată comunica într-un mod cât mai expresiv.

Ce e și mai impresionant când vine vorba de Allo sunt funcțiile ce se bazează pe inteligență artificială. Aplicația ”învață” în timp ce scrii și primești mesaje, iar după un timp va oferi sugestii de mesaje, dar și sticker-e pe care să le trimiți direct, în loc să mai tastezi. Dacă primești o imagine cu un bebeluș sau cu o pisică, vei putea răspunde direct ”Ce drăguț!” fără să mai scrii mesajul.

Google susține că algoritmul de recunoaștere a imaginilor este suficient de avansat încât poate recunoaște diverse rase de câini și tipuri de paste, având peste 90% acuratețe. Allo îți va introduce în lista de contacte a aplicației și Google Assistant, cu care poți ”discuta” și de la care poți primi răspunsuri la diverse întrebări.

Allo nu are nevoie de login prin contul de Google, astfel că este o aplicație extrem de facilă. Rămâne de văzut dacă va reuși să devină populară, având în vedere cât de mari sunt acum Messenger și WhatsApp.