Google Duo va introduce și apeluri de voce, pentru a deveni o soluție completă

Google Duo va introduce și apeluri de voce, pentru a deveni o soluție completă

Odată cu creșterea numărului de posesori de iPhone, Facetime a devenit un verb în limbajul comun și în filme, ca definind calea prin care porți o conversație cu un prieten. Google Duo, dacă-și joacă cărțile cum trebuie, ar putea avea același impact.

Sub nici o formă nu suntem în pană de aplicații de video chat. Puteți purta conversații video cu mătușa din Italia prin WhatsApp, Facebook Messenger, Skype și multe altele. Față de acestea însă, Facetime avea avantajul ușurinței de utilizare. Fiind implementat la nivelul sistemului de operare, nu necesită crearea de conturi suplimentare și nici configurarea unor parametrii mai mult sau mai puțin complicați. Merge și atât.

Google, pentru apeluri video, avea Google Hangouts, un serviciu software care va continua să existe, dar care, conform oficialilor companiei, pe viitor, se va dedica mai mult utilizatorilor business. Anunțat în urmă cu câteva luni în cadrul Google I/O 2016, Google Duo vine la pachet cu aceeași ușurință de utilizare pe care am ajuns să o asociem cu Facetime. Asta înseamnă că, după doar câteva atingeri pe ecranul telefonului, ați început conversați cu prietenii și rudele, indiferent cât de aproape sau de departe se află.

Facetime mai are însă un avantaj. Suportă realizarea de apeluri audio prin VoIP. Folosind doar o conexiune la internet și un dispozitiv Apple, nu vă obligă nimeni să inițiați un apel video, poate fi vorba doar de un apel aparent identic cu cel telefon, cu excepția faptului că este gratuit. Se pare însă că și acest handicap la Google Duo va fi remediat în viitorul foarte apropiat.

La o postare pe Google+ a directorului de comunicații al Google, Amit Fulay, cineva la întrebat dacă ne putem aștepta la posibilitatea unor apeluri audio în Google Duo. Răspunsul cât se poate de simplu și concret a fost că ,,vine în curând.” În combinație cu funcții unice precum ideea de preview video a persoanei de la capătul firului, înainte să răspundeți la un apel, Google are toate șanse să fi dat lovitura cu Duo, iar mici detalii precum apeluri audio vor finisa și mai mult experiența.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo