19 mai 2016 | 04:37

Google Allo te va convinge să renunți la WhatsApp, Skype și Messenger

ACTUALITATE
Google Allo te va convinge să renunți la WhatsApp, Skype și Messenger

Facebook are WhatsApp și Messenger, Apple are iMessage și Facetime, Microsoft are Skype, iar Google tocmai a anunțat Google Allo, o nouă platformă de mesagerie menită să le înlocuiască pe toate.

Într-o perioadă în care cei mai mulți dintre noi ne-am fixat deja pe 2-3 aplicații de mesagerie online pe care le folosim constant, Google speră să ne convingă că mai există loc de una pe telefoanele noastre cu iOS sau Android. Noua creație a gigantului din Mountain View poartă numele de Google Allo și pare surprinzător de bine pusă la punct.

Similară cu multe dintre aplicațiile pe care le folosiți deja, din mai multe puncte de vedere, Google Allo reușește totuși să se diferențieze prin câteva elemente esențiale. Rămâne doar să vedem dacă, pe lângă emoticoane și stickere, accentul pe inteligență artificială și așa numiți chatbots vor reprezenta caracteristici suficiente pentru a vă convinge că acest program ce urmează să fie lansat în vară va fi mai bun decât ceea ce folosiți deja.

De asemenea, s-ar putea să vă încânte două concepte noi intitulate shout și whisper care se traduc prin posibilitatea de a redacta mesaje cu fonturi de dimensiuni diferite. Un editor de imagini integrat in-app ar trebui să includă elementele esențiale de editare menite să demonstreze că nu mai trebuie să săriți dintr-o aplicație în alta.

Google Assistant, creierul artificial din spatele Google Allo, este un asistent virtual care răspunde la interacțiuni umane în format text într-o manieră cât se poate de naturală. Din câteva mesaje cu acest nou tip de asistent virtual, puteți face o rezervare la restaurant, puteți afla răspunsuri la întrebări de trivia și scoruri la meciuri sau vă puteți juca diverse jocuri. Prin intermediul funcției smart reply, împrumutată din Inbox by Gmail, puteți răspunde rapid la mesaje prin variante predefinite. În timp, prin-un algoritm care vă urmărește și înregistrează stilul vostru de exprimare, Google Assistant va crea răspunsuri la întrebări într-o conversație cu un prieten exact cu aceleași cuvinte pe care le-ați folosi voi. Tot smart reply poate identifica în timp real conținutul unor imagini pe le-ați primit, începând cu un fel de mâncare și terminând cu o rasă de câine.

Toate conversațiile prin Google Allo vor fi criptate în întregime, iar orice mesaj șters va fi șters pentru totdeauna. Opțional, puteți trimite mesaje cu termen de valabilitate.

Google Duo este o altă aplicație anunțată de Google în cadrul Google I/O, menită să complementeze experiența oferită de Allo. Aceasta din urmă este dedicată amatorilor de video conferință, dar va încerca să se diferențieze printr-o funcție intitulată Knock Knock, ce va afișa un live preview cu fluxul video al persoanei care vă sună înainte să răspundeți.

Disponibile atât pe iOS, cât și pe Android din această vară, Allo și Duo sunt două aplicații pe care le veți încerca cu siguranță, indiferent dacă le veți folosi sau nu pe termen lung.

Google Allo mesageri chatbot

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele