Google a lansat Duo, aplicația care ar putea detrona Facetime

Google a lansat Duo, aplicația care ar putea detrona Facetime

Dacă te plictisisei de Facetime, acum ai o nouă aplicație care îți permite să te uiți la propriul chip în timp ce vorbești cu altcineva: Duo, pe care Google tocmai a lansat-o.

Duo îți permite să faci apeluri video cu oricine mai are aplicația instalată. Tot ce trebuie să faci este să introduci numărul de telefon al respectivului. Nu are foarte multe în plus față de Facetime, iar cei de la The Next Web menționează că cea mai notabilă funcție e Knock Knock, care te lasă să vezi un video live cu cel care te sună, înainte să răspunzi. E ca și cum te-ai uita pe vizor înainte să deschizi ușa casei, ceea ce e interesant.

Google spune că a construit Duo pentru viteză și simplitate. Aplicația ajustează rezoluția video în funcție de viteza conexiunii tale la internet, în mod automat, și se asigură că toate apelurile sunt criptate ca la carte. Singurul neajuns e că deja există o armată de aplicații care îți permit să faci apeluri video, printre care se numără și Skype de la Microsoft sau Messenger de la Facebook. Un minus ar fi faptul că Duo nu oferă opțiunea de apel de grup. Un avantaj ar fi că nu are nevoie de altă aplicație, cum ar fi Hangouts. Probabil că gigantul tech mizează pe oferirea unui serviciu independent clienților.

Rămâne de văzut cum vor primi utilizatorii noua aplicație. Este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, dar probabil vor mai trece câteva zile până când va deveni disponibilă și în România.