Cum poți să testezi Google Assistant fără să îți iei un telefon Pixel

Cum poți să testezi Google Assistant fără să îți iei un telefon Pixel

Google Pixel și Pixel XL sunt primele telefoane care vin cu Google Assistant integrat, iar acesta promite să ridice ștacheta pentru asistenții virtuali personali.

Google Assistant înțelege cerințe complexe, iar implementarea lui confirmă interesul în plină ascensiune al producătorilor de telefoane față de inteligențele artificiale. Partea bună e că nu trebuie să aștepți să ai în posesie un telefon Pixel pentru a-i testa funcțiile noului asistent, pentru că îl găsești și în Google Allo.

Google Assistant e un upgrade sau o extensie a Google Now, iar, în cadrul lansării, Sundar Pichai (CEO al Google) a spus că vrea ca utilizatorii terminalelor produse de gigantul tech să poată avea conversații complexe cu robotul. Dacă ești utilizator Android, știi deja că Google Now e construit în așa fel încât să îți ofere toate informațiile relevante. Știe unde lucrezi, unde călătorești, unde ai întâlniri de afaceri planificate, ce interese ai și ce sporturi îți plac. Ok Google se ocupă de comenzile vocale și îți permite să trimiți mesaje, să verifici programări sau să cauți lucruri pe internet.

Ei bine, Google Assistant înglobează toate aceste funcții sub aripa unei experiențe bazate pe inteligență artificială. Până îți cumperi un telefon Pixel, în cazul în cazul în care vrei să faci acest pas, poți să încerci asistentul Google în aplicația Google Allo.

Noi l-am încercat și e atât de distractiv încât îți vine greu să închizi aplicația. Dincolo de funcțiile de bază, cum ar căutarea evenimentelor care te-ar putea interesa, știrilor, prognozei meteo, zborurilor și altor informații de acest tip, Google Assistant are glume bune. Asta în condițiile în care îți plac glumele seci, „de tată” sau jocurile de cuvinte. Iar dacă pui întrebarea potrivită, vei afla că prima dragoste a lui Google Assistant a fost Siri:

glume-google-assistant

Dacă te-a convins, poți să îi ceri lui Google Assistant doza zilnică de amuzament, indiferent dacă asta înseamnă o glumă, un video amuzant, o informație interesantă sau o ghicitoare. Uneori, amabilul asistent îți trimite și câte o piesă drăguță, o poezie sau un citat.

Citește și: