13 dec. 2016 | 11:54

Google ar fi renunțat la mașinile autonome

ACTUALITATE
Google ar fi renunțat la mașinile autonome

Conform celor mai noi informații, Google va abandona proiectul de dezvoltare a mașinilor autonome.

În ultimii opt ani de zile, cei de la Google au încercat să dezvolte mașini inteligente, însă oficialii companiei și-ar fi pierdut încrederea în proiect. După cum scriu cei de la USA Today, echipa responsabilă de crearea autovehiculului nu va mai face parte din aceeași divizie a Google X și nu se va mai concentra asupra construcției unei mașini fără pedale și fără volan.

În schimb, aceasta va încerca să încorporeze senzorii folosiți în prezent în interiorul vehiculelor tradiționale. Flota actuală a companiei include numeroase model SUV produse de către Lexus, care au fost examinate pe parcursul timpului de către numeroși reporteri. Mai mult decât atât, Google a ajuns la o înțelegere cu Fiat Chrysler, prin care va echipa 100 de modele Pacifica cu tehnologie caracteristică mașinilor inteligente. Scopul este plasarea unui număr cât mai mare de mașini pe șosele, pentru a accelera dezvoltarea tehnologiei din spatele senzorilor.

Săptămâna trecută, autoritățile din statul american Michigan au promulgat o lege care permite circularea mașinilor inteligente fără șofer. Iar acest tip de vehicule au atras atenția unui număr mare de companii, printre care se numără și giganți precum Ford, Volvo, sau Audi. În ultima perioadă, și Apple a renunțat la proiectul unei mașini autonome create de la zero și, în schimb, se va axa pe software.

Va fi vorba, mai exact, de un sistem de operare comercializat producătorilor actuali de autovehicule. Formularea folosită de directorul Steve Kenner din cadrul Apple, este cât se poate de clară. Apple ,,investește puternic în studiul rețelelor neurale și în automatizări, iar noi suntem entuziasmați în privința potențialului sistemelor automate în diverse domenii, inclusiv mijloace de transport

Cu alte cuvinte, sunt șanse foarte mici să vedem o mașină Apple pe străzi în anii ce urmează, dar avem toate șansele ca gigantul din Cupertino să înceapă o colaborare pe acest domeniu cu producători consacrați.