21 nov. 2016 | 09:29

McLaren dezvăluie discuțiile purtate cu Apple

ACTUALITATE
McLaren dezvăluie discuțiile purtate cu Apple

McLaren și Apple păreau să aibă un drum comun în urmă cu ceva timp, iar acum, producătorul de mașini discută despre toate zvonurile.

Acum două luni, scriam despre faptul că McLaren neagă ideea unei investiții din partea Apple, dar la acea vreme, producătorul britanic de super-mașini nu a dat prea multe detalii. Zvonurile din acel moment au fost infirmate, însă de această dată, McLaren oferă alte amănunte care contrazic parțial veștile de atunci.

Financial Times anunța la sfârșit de septembrie că Apple ar considera fie preluarea McLaren Automotive, fie efectuarea unei investiții strategice în compania producătoare de bolizi de lux. Mai târziu, și alte publicații au început să ofere informații, estimând că investiția ar fi, mai degrabă, acțiunea urmărită de Apple.

CEO-ul McLaren, Mike Flewitt, a acordat recent un interviu pentru Reuters, citat și de macrumors.com, în care a confirmat că aceștia au purtat discuții cu Apple, doar că aceste idei nu s-au materializat către o propunere concretă. De asemenea, el a infirmat ideea unei preluări din partea Apple.

”Nu a fost o ofertă din partea Apple”, spune Flewitt. ”Au venit în vizită și am discutat. Am discutat despre ce fac ei și am discutat și despre ce facem noi. Au făcut un tur al fabricii. Discuțiile nu s-au materializat într-o propunere definitivă”, adaugă acesta.

Primele declarații ale Apple au fost destul de ambigue și au lăsat loc de interpretări, însă acum avem informații mai clare despre ce am bănuit până acum. Interesul Apple pentru producătorul de mașini s-ar fi diminuat după ce creatorii iPhone au decis că ”pentru moment”, nu vor face o prioritate din construcția propriei mașini. Sub conducerea lui Bob Mansfield, divizia de automobilistică de la Apple s-a orientat către crearea unor tehnologii care să fie integrate în mașinile autonome.