Google achiziționează Cronologics pentru a face smartwatch-uri proprii

Google achiziționează Cronologics pentru a face smartwatch-uri proprii
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
18:17 14.12.2016

Google face deseori achiziții semnificative din diverse motive, iar cea mai recentă poartă numele Cronologics, o companie ce a creat primul smartwatch cu Alexa.

Smartwatch-urile sunt departe de a se vinde precum pâinea caldă. Tot mai multe studii confirmă faptul că cei care și-au dorit un astfel de gadget, l-au achiziționat deja și nu plănuiesc să-l schimbe prea curând. În cel mai bun caz, utilizatorii care vor să aibă o evidență mai precisă a efortului pe care îl depun în fiecare zi, se orientează către o brățară inteligentă. Din acest motiv, de exemplu, companii precum Fitbit sau Xiaomi sunt foarte profitabile.

Respectivele smartband-uri însă, nu rulează Android Wear, platforma celor de la Google, la care compania a lucrat intens în ultimii ani. Pentru că nici măcar Samsung nu mai lansează smartwatch-uri cu Android Wear, iar ceilalți parteneri importanți ai Google par dezinteresați complet de acest subiect, gigantul din Mountain View se pare că se va ocupa singur de problemă.

După ce și-au lansat propriile telefoane și au dat lovitura cu Pixel, cei de la Google au achiziționat de curând Cronologics, o companie care a făcut o treabă foarte bună la realizarea primului lor ceas, folosind o platformă proprie. În principiu, ar fi fost imposibil pentru ei să facă valuri într-o industrie atât de agresivă, dar acest detaliu contează mai puțin acum. ,,Astăzi suntem entuziasmați să anunțăm următoarea etapă a călătoriei noastre – ne alăturăm celor de la Google pentru a facilita creșterea portofoliului de ceasuri cu Android Wear. Vedem multe similarități cu misiunea Android Wear și suntem dornici să lucrăm cu noii noștri colegi de la Google pentru a continua evoluția tehnologiei din domeniul ceasurilor inteligente și a purtabilelor în general, cu Android Wear 2.0 și următoarele versiuni.

Cu alte cuvinte, Cronologics a renunțat complet la dezvoltarea propriei platforme și își va dedica întregul efort pe ceasuri cu Android Wear.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Ubergizmo