Dagadam, smartwatch-ul gândit de români care se folosește de inteligență artificială

Dagadam, smartwatch-ul gândit de români care se folosește de inteligență artificială

Dagadam este un proiect de smartwatch produs de o echipă de români și irlandezi, ce are ambiția să dea clasă dispozitivelor purtabile aflate în prezent pe piață.

Dacă ai început să te gândești serios că nu ți-ar sta rău cu un smartwatch la încheietură și dacă vrei un purtabil care să aibă tot ce ai avea nevoie în materie de funcții, atunci trebuie să arunci o privire pe proiectul Kickstarter pentru Dagadam. N-a trebuit să stau decât 10 secunde pe pagina proiectului ca să-mi fure ochii autonomia bateriei de până la 5 zile.

dagadam smartwatch romanesc 3

Ceasul rulează folosind un sistem de operare propriu, Dagadam OS, care este 100% compatibil atât cu Android, cât și cu iOS. Are o interfață simplă și intuitivă, care oferă acces rapid la toate funcțiile ceasului, fie că primești o notificare de email, fie că ești interesat să-ți măsori pulsul. Sistemul de operare aduce și Dagadam HUB, un mod în care toate informațiile relevante, fie că sunt din social media sau din feed-ul de știri, îți sunt prezentate într-un singur loc. Hub-ul se folosește de inteligența artificială pentru a înțelege ce este important pentru tine.

Din punct de vedere al design-ului, smartwatch-ul Dagadam nu pare să lase nimic la voia întâmplării. Ceasul este certificat IP67 și este rezistent la apă, până la 30 de metri adâncime, iar ecranul se bazează pe tehnologia Gorilla Curved Glass pentru a proteja împotriva zgârieturilor.

dagadam smartwatch romanesc

Ecranul are un diametru de 44mm și o rezoluție de 400×400 pixeli, fiind ideal pentru o experiență plăcută la utilizare, chiar dacă este soare afară. Carcasa ceasului este realizată din aluminiu pentru aviație, iar brățările sunt interschimbabile, astfel încât să poți alege culoarea sau materialul care te reprezintă cel mai bine.

În spatele proiectului Dagadam se află Dragoș Mandu, Chief Product Officer/ Director, Liviu Alexandru, Chief Design Officer și Bogdan Daragiu, Creative Director/ Marketing Manager. La ceasul Dagadam mai lucrează și o echipă din Irlanda. Proiectul Kickstarter este disponibil aici. Momentan, ceasul este disponibil pentru suma de 177 de euro în cadrul Kickstarter, iar la lansare, prețul acestuia va fi de 289 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI