A primit peste 100 de mii de dolari pentru că o postare pe Facebook i-a distrus viața

A primit peste 100 de mii de dolari pentru că o postare pe Facebook i-a distrus viața
12:45 15.08.2016

Puterea Facebooke este enormă. A făcut oameni faimoși peste noapte, a ajutat la salvarea vieților omenești, a pornit proteste și a ajutat la schimbarea guvernelor. Dar există și situații în care Facebook a făcut și foarte mult rău.

Un bărbat din Australia a primit 115.000 de dolari după ce viața lui a fost distrusă în urma unei postări pe Facebook. Kenneth Rothe are 74 de ani și un status publicat de alt bărbat pe rețeaua socială a dus la un șir de întâmplări foarte nefericite.

Rothe deținea Nirvana Village și Blue Dolphin Motels din Nabucca, locuri în care uneori oferea locuri de cazare familiilor aflate în situații de urgență.

În martie 2014, un electrician numit David Scott a scris pe Facebook următoarele: „Avertisment de pedofili: Nabucca a fost folosită pentru relocarea acestor monștri – la blue dolphin, nirvana hotel și restaurantul indian! …Stații de autobuz pentru copiii noștri sunt chiar în fața acestor hoteluri?”.

Statusul lui Scott a avut efecte devastatoare pentru Rothe. Bărbatul a început să primească apeluri în care era amenințat, iar viața lui a fost pusă în pericol de două ori. După ce un atac asupra lui l-a băgat în spital, bătrânul a trebuit să se mute din Nabucca.

După un proces îndelungat, lui Rothe i-au fost oferiți 115.000 de dolari drept daune morale. „Acest atac pe Facebook a venit din senin pentru el, fără vreun fel de dovadă care să susțină acuzațiile”, a declarat Judith Gibson, judecătoare la New South Wales District Court. „A avut un efect devastator asupra lui. Am putea spune că publicarea acelui status i-a distrus bunăstarea și liniștea”, a mai spus judecătoarea.

 

În concluzie, aveți mai mare grijă cu ce publicați pe Internet, pentru că vă puteți pe voi și pe alții în situații din care nu se poate ieși cu basmaua curată.

Etichete:
loading...