Galaxy S7 vine din start cu o problemă cu spațiul liber

Galaxy S7 vine din start cu o problemă cu spațiul liber

Telefoanele Samsung au avut din totdeauna o problemă cu aplicațiile de tip bloatware, care vă ocupă spațiu inutil, iar în cazul Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, situația nu s-a remediat.

Foarte multe telefoane cu Android vin încărcate de un amalgam de aplicații mai multe sau mai puțin utile, preinstalate de producător pe lângă sistemul de operare. Acestea poartă numele de bloatware și înfățișează o problemă foarte dureroasă mai ales în cazul dispozitivelor cu o memorie internă limitată. Partea ciudată a ecuației este că, dintr-un punct de vedere și noile vârfuri de gamă ales Samsung intră în categoria dispozitivelor fără prea mult spațiu de stocare.

Conform primelor persoane care au primit deja comenzile lor de Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, telefoanele cu 32GB de memorie internă lansate recent de sud coreeni au ocupat din start un sfert din spațiu. Deși se vehicula că problema bloatware-ului s-a remediat în cazul noilor aparate, nu mai puțin de 8GB de spațiu este ocupat în momentul în care vă porniți prima oară smartphone-ul. Cu alte cuvinte, rămâneți cu 24 de GB liberi în cele mai scumpe smartphone-uri ale momentului, în contextul în care există foarte multe telefoane mult mai ieftine cu o memorie de 128GB.

Partea bună, dacă o putem numi așa, este că Samsung a reintrodus suportul pentru microSD-uri în Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, oferindu-vă posibilitatea să extindeți cu ușurință memoria internă. Problema este că în aceste circumstanțe veți fi aproape obligați să faceți o investiție suplimentară în noul vostru telefon la scurt timp după achiziție, mai ales dacă aveți o pasiune pentru filmări cu telefonul sau o sensibilitate pentru jocuri complexe.

În plus, să nu uităm că anul trecut, în China, Samsung și Oppo au fost date în judecată pentru spațiul ocupat inutil cu bloatware, iar procesul a fost câștigat, obligând producătorii de smartphone-uri să permită utilizatorilor să șteargă acele programe. Din păcate, nivelul sporit de flexibilitate în obținerea de spațiu s-a aplicat doar în China.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: