Samsung și Oppo, date în judecată pentru cantitatea de bloatware instalată

Samsung și Oppo, date în judecată pentru cantitatea de bloatware instalată

Cei de la Samsung și Oppo se văd implicați într-un nou proces, de data aceasta dintr-un motiv neașteptat.

Bloatware-ul este una dintre marile probleme pentru utilizatori, numeroase companii fiind acuzate pe parcurs de includerea unui număr exagerat de mare de aplicații inutile. Acum, însă, o organizație din China specializată în protecția consumatorului s-a decis să facă dreptate în această privință și i-a dat în judecată pe coreenii de la Samsung și pe chinezii de la Oppo. Motivul este cantitatea uriașă de bloatware instalată de cei doi producători pe telefoanele acestora. Mai mult decât atât, după cum relatează și Gizmodo, multe dintre aplicațiile de acest fel sunt imposibil de dezinstalat.

Chinezii susțin, de asemenea, că aceste aplicații îi deranjează pe utilizatori, fapt care, cel mai probabil, ar putea fi confirmat de un număr mare de persoane. Înainte de a intenta procesul, organizația a analizat 20 de smartphone-uri diferite, descoperind că Samsung și Oppo sunt companiile care oferă cele mai multe aplicații preinstalate. În timp ce Samsung Galaxy Note 3 venea cu 44 astfel de aplicații, Oppo X9007 includea nu mai puțin de 71.

Într-un final, nu se dorește obținerea unor sume de bani. Chinezii nu vor decât ca numărul de aplicații preinstalate să fie inclus în detaliile telefonului, alături de instrucțiuni cu privire la înlăturarea acestora. Un lucru alarmant, în schimb, este dependența unor oameni de bloatware și percepția conform căreia varianta stoc de Android nu ar include aplicații pentru muzică, citit cărți sau rularea de materiale video.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: