iPhone-urile vor fi mai ”curate” pentru că vei putea scăpa de aplicațiile care nu te interesează

iPhone-urile vor fi mai ”curate” pentru că vei putea scăpa de aplicațiile care nu te interesează
09:30 16.09.2015

Dacă aţi dezvoltat o frustrare legată de aplicaţiile native de pe iPhone pe care nu le puteţi şterge, în curând s-ar putea să nu mai aveţi această problemă.

În comparaţie cu companii precum Samsung, LG sau HTC, cei de la Apple au fost foarte rezervaţi în a vă livra iPhone-uri încărcate cu bloatware, un amalgam de aplicaţii de care nu aveţi nevoie şi care vă ocupă spaţiu inutil. Cu toate acestea, este foarte probabil ca, de când aţi devenit utilizatori de iPhone să nu fi intrat niciodată în aplicaţiile Stocks, Compass, Tips, Podcasts şi nu numai. Din păcate, dacă aţi încercat vreodată să le ştergeţi pentru că nu aveaţi nevoie de ele, acest lucru nu era posibil.

Într-un interviu acordat recent de CEO-ul Tim Cook pentru Buzzfeed News, acesta a dezvăluit că cercetează foarte atent circumstanţele în care, cel puţin o parte dintre aplicaţiile preinstalate pot fi şterse de pe telefoanele şi tabletele cu iOS. Printre excepţiile importante de la această schimbare de politică nu se numără decât Safari, Mail sau Messages.

Din păcate, procedura se pare că este mult mai laborioasă decât pare la prima vedere, iar Tim Cook a fost suficient de deschis încât să explice o parte din complicaţii. Pur şi simplu, există câteva aplicaţii care sunt ancorate în alte părţi ale sistemului de operare, iar îndepărtarea lor ar putea cauza probleme în altă parte. Apple trebuie întâi să încerce să remedieze aceste probleme pentru a stabili cu precizie ce aplicaţii pot fi şterse de către utilizatori.

,,Nu este adevărat că vrem să vă mâncăm spaţiul, nu suntem motivaţi să facem asta. Vrem ca voi să fiţi fericiţi.” Deşi a evitat să ofere un termen clar pentru momentul în care vom putea să ducem curăţenia pe iPhone la un alt nivel, directorul gigantului din Cupertino a ţinut să menţioneze că nu ar trebui să dureze foarte mult.

loading...