Funcția de căutare Google va oferi utilizatorilor de mobil rezultate mai bune

Funcția de căutare Google va oferi utilizatorilor de mobil rezultate mai bune

În câteva luni, am putea observa că Google generează rezultate diferite pe mobil, față de desktop, chiar dacă folosim exact aceiași termeni de căutare.

Motivul e faptul că Google a decis să înceapă indexarea separată a site-urilor accesate de pe mobil, potrivit Engadget. Gigantul din Mountain View cochetează cu ideea încă de anul trecut, dar factorul care l-a convins să o și aplice e numărul din ce în ce mai mare de utilizatori de mobil. Gary Illyes, analistul trendurilor din cadrul companiei, a dezvăluit informația în cadrul conferinței Pubcon, dedicată marketingului digital.

Illyes a mai spus și că Google va avea în continuare index pentru desktop, dar că nu va fi la fel de „proaspăt” și actualizat precum cel pentru mobil. Google a mai lansat, de-a lungul timpului, și alte funcții menite să încurajeze proprietarii de site-uri web să își facă platformele prietenoase pentru utilizatorii de mobil.

Anul trecut, de exemplu, Google s-a asigurat că rezultatele căutărilor pe mobil prioritizează site-urile optimizate pentru a fi accesate de pe telefoane. Și mai recent, a început să marcheze rezultatele cu AMP (Accelerated Mobile Pages), astfel încât oamenii să poată alege site-ul care se încarcă cel mai ușor.

Nu e foarte clar cum va funcționa acest index mobil și cât de diferit va fi de cel pentru desktop. E destul de clar faptul că Google își îndreaptă din ce în ce mai mult atenția către utilizatorii de mobil, dar nu trebuie scăpat din vedere faptul că și variantele desktop ale motorului de căutare sunt foarte folosite, în continuare.

 

Citește și: