Google Chrome te va ajuta să consumi mai puțin trafic pe mobil

Google Chrome te va ajuta să consumi mai puțin trafic pe mobil

Google Chrome îi va ajuta pe utilizatorii Android să limiteze consumul de date pe mobil.

Google a făcut eforturi semnificative în ultimii ani pentru a-și îmbunătăți browser-ul. În ultimul timp, această evoluție s-a reflectat în autonomia sporită a gadgeturilor care îl rulează. Acum, însă, compania din Mountain View pare a se orienta asupra consumului redus de date. După cum scriu și cei de la Verge, modul Data Saver din Chrome va putea în curând să ruleze fișierele MP4 folosind cu 67% mai puține date.

De asemenea, în rețelele 2G și cele asemănătoare, versiunea pentru Android va putea afișa versiuni speciale ale paginilor web, care vor reduce consumul de date cu până la 90%. Iar dacă nu beneficiezi de o conexiune la internet, un nou feature te-ar putea ajuta într-o mare măsură. Mai exact, vei putea descărca pagini web, alături de materiale video și audio și fotografii, pentru a le putea accesa ulterior, prin intermediul unui tab special pentru descărcări.

De asemenea, Google îi va ajuta pe oameni să descopere conținut mai ușor, recomandând și descărcând pagini care pot fi accesate mai târziu chiar și în modul offline. La început, aceste recomandări vor include câteva dintre cele mai populare adrese, iar ulterior vor fi personalizate. Majoritatea feature-urilor descrise mai sus vor fi incluse în versiunea Chrome 54, însă unele ar putea ajunge la majoritatea utilizatorilor odată cu versiunea Chrome 55.

De curând, compania din Mountain View a lansat un update prin care le-a permis tuturor utilizatorilor să beneficieze de Google Cast inclus în Chrome. Din câte se pare, utilizatorii nu vor fi nevoiți să efectueze vreo instalare sau să configureze vreun serviciu. În cazul în care site-ul pe care îl vizitează este integrat cu funcția respectivă și sunt conectați la o rețea similară cu un dispozitiv compatibil, aceștia vor putea vedea pictograma Cast. De asemenea, dacă un site nu este integrat, utilizatorii vor fi nevoiți să acceseze meniul browser-ului și să selecteze opțiunea Cast.

Citește și:
Etichete: