07 aug. 2015 | 09:28

După mulţi ani, Angry Birds a redevenit cel mai popular joc pe mobile

Gaming
După mulţi ani, Angry Birds a redevenit cel mai popular joc pe mobile

Deşi am fost cu toţii convinşi că interesul pentru Angry Birds devenise inexistent, se pare că noul Angry Birds 2 depăşeşte toate recordurile de popularitate.

Nu se mai aştepta nimeni să aibă succes cei de la Rovio, care lansau un nou Angry Birds la fiecare câteva luni fără să fie descărcat de un număr impresionant de utilizatori. Cu toate acestea, noul Angry Birds 2 se pare că a reinventat roata. Altfel nu îmi explic cum a reuşit să ajungă să fie descărcat de nu mai puţin de 20 de milioane de ori în doar 7 zile de la lansare. Putem spune că readuce în actualitate performanţa titlului de acum câţiva ani.

Nu au trecut decât câteva ore de când finlandezii au anunţat că Angry Birds 2 a atins pragul de 20 de milioane de descărcări pe iOS şi Android, în acelaşi timp ajungând cea mai descărcată aplicaţie atât pe iPad cât şi pe iPhone în peste 100 de ţări. Cu alte cuvinte, acesta este cel mai popular joc la ora actuală fără nici un fel de dubiu.

Aceste statistici impresionante au fost făcute publice la doar câteva zile după alte praguri remarcabile. Angry Birds 2 a fost descărcat de un milion de ori în doar 12 ore şi trei zile mai târziu depăşea pragul de 10 milioane de download-uri. Acum că a ajuns la 20 de milioane, foarte mulţi se întreabă care va fi următorul record al noii creaţii Rovio.

,,Când dezvoltam şi testam Angry Birds 2, am avut multe motive să credem că făceam ceva bun, dar cantitatea enormă de entuziasm pentru joc de la fani loiali şi jucător noi este copleşitoare. I-au trebuit 9 luni originalului Angy Birds pentru a atinge acelaşi număr de jucători şi le mulţumim fanilor noştri pentru că au mărit rândurile atât de rapid.” Pentru că nu se putea altfel, Patrick Liu, directorul creativ al jocului s-a mândrit cu  noul joc.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele