Căştile Sony XJE-MH1 costă cât o maşină și sunt gândite special pentru audiofili

Căştile Sony XJE-MH1 costă cât o maşină și sunt gândite special pentru audiofili

Doritorii de monitoare audio in-ear se pot orienta de acum cu încredere către Sony XJE-MH1 în valoare de 2.500 de dolari perechea.

Câteodată nici nu contează bugetul. Pentru 99% dintre voi este ostentativ de absurd să investeşti 2.500 de dolari într-o pereche de căşti, indiferent cât de mult le-ai putea folosi. Există însă şi excepţii de la regulă, iar ce de la Sony fac eforturi semnificative pentru a vă oferi în această valoare o întreagă experienţă, nu doar un produs.

Cu numele XJE-MH1, aceste căşti au un public ţintă foarte limitat. Doar audiofilii care îşi doresc un anumit nivel de izolare fonică şi o temperatură a sunetului foarte bine definită se pot orienta către cele mai noi căşti in-ear ale japonezilor. Acestea sunt disponibile exclusiv pe comandă specială. Fiecare exemplar are la bază o matriţă realizată după urechea voastră cu scopul de a oferi cea mai bună fixare. Ca şi comparaţie, merită să aveţi în vedere că cei de la Sony nu sunt nici pe departe singurii care oferă astfel de produse high-end.

Shure, Sennheiser sau Grado, cu toţii au căşti la astfel de preţuri inaccesibile. Pentru că nu ne încântă pe toţi aceleaşi aspecte într-o experienţă audio, sunetul emis de Sony XJE-MH1 este calibrat cu înaltă precizie după afinităţile voastre pentru înalte, başi şi medii. Astfel, pe lângă faptul că aveţi o fixare perfectă în ureche, vă este livrată şi experienţa audio ideală pentru voi, pentru muzica pe care o ascultaţi şi pentru orice valenţe care v-ar putea atrage.

Sunt spectaculoase şi nu par desprinse din lumea în care trăim.  Sunt inaccesibile, dar experienţa cu care vin la pachet nu are nici o legătură cu achiziţia unei perechi clasice de căşti. Momentan, pentru a pune mâna pe un exemplar, trebuie să mergeţi în Japonia la Tokyo Hearing Care Center din Aoyama. Alternativa la ele nu există.

 

Citește și: