Facebook vrea să elimine postările extremiste în Europa

Facebook vrea să elimine postările extremiste în Europa

Facebook a pornit o nouă inițiativă prin care vrea să elimine materialele extremiste de pe rețeaua socială.

Din câte se pare, Facebook consideră că extremismul a devenit o problemă din ce în ce mai importantă în ultimul timp în Europa, acesta fiind și motivul pentru care rețeaua socială a pornit ultima sa inițiativă. Menită să combată extremismul și xenofobia, Inițiativa pentru Curaj Civil Online va beneficia în prima parte de investiții în valoare de 1,09 milioane de dolari. ”Discursul agresiv nu își are locul în societatea noastră”, a declarat Sheryl Sandberg, COO în cadrul Facebook.

După cum scriu cei de la Reuters, autoritățile germane au fost primele care au observat problema, sugerând că o mare parte din textele xenofobe sunt adresate imigranților arabi și nord-africani. Facebook deja interzice hărțuirea și amenințările, însă germanii au considerat că regulile nu sunt implementate într-un mod corespunzător.

Astfel, Facebook se pare că a angajat un număr de oameni din cadrul unei publicații germane pentru a identifica mesajele extremiste și pentru a le șterge de pe site-ul său din Germania. Acestea devin o problemă mult mai mare, având în vedere că nu mai puțin de 1,1 milioane de oameni ar fi pătruns în țară în anul 2015. Astfel, mai mulți lideri politici, în frunte cu cancelarul Angela Merkel, au declarat că rețeaua socială trebuie să facă mai multe pentru a preveni răspândirea mesajelor dăunătoare.

Citește și: