18 ian. 2016 | 08:41

A dat un tag pe Facebook și riscă să intre la închisoare

ACTUALITATE
A dat un tag pe Facebook și riscă să intre la închisoare

La nivel global, în continuare există întrebări foarte mari legate de ilegalitatea anumitor gesturi din mediul virtual, dar se pare că din cauza un tag pe Facebook, o femeie cu numele Maria Gonzales riscă să fie condamnată la închisoare pentru respectivul gest.

Ar putea părea incredibil la prima vedere un astfel de titlu, dar circumstanțele în care s-a desfășurat gestul aproape că justifică potențiala pedeapsă. Împotriva lui Maria Gonzales există un ordin de protecție. Printre altele, acesta implică faptul că respectiva persoană nu are voie să contacteze sau se apropie în nici un fel de Maribel Calderon, cumnata sa. Printr-un tag pe Facebook însă, ce s-a reflectat instant într-o notificare primită de ,,victimă”, un judecător a stabilit că ordinul de protecție a fost încălcat.

Susan Capeci – Acting Westchester County Supreme Court Justice, judecătorul care a analizat cazul a decis că, deși Maria Gonzales nu a sunat-o la telefon pe Maribel Calderon și nici nu a venit la ea la ușă, o notificare pe Facebook din partea ei generează aceeași presiune psihologică. Mai mult decât atât, faptul că circumstanțele în care Maribel Calderon a fost tag-uită nu au fost complimente, nu a ajutat cazul lui Maria Gonzales.

După ce a creat un nou cont de Facebook, Gonzales i-a dat tag lui Calderon în două postări. În prima a făcut-o proastă, iar în a doua a reușit să sintetizeze un mesaj cu un ton amenințător. ,,Tu și familia ta sunteți triști… Voi trebuie să veniți mai cu forță decât atât!! Am trecut peste voi, dar se pare că încă mai sunt în agenda voastră.

În contextul în care ordinele de protecție sunt acordate în Statele Unite ca o măsură de protecție mai radicală decât un ordin de restricție, Gonzales a fost acuzată în urma postărilor pe Facebook cu intenții criminale de gradul doi și așteaptă sentința. Avocații săi au încercat să argumenteze că nu i-a interzis nimeni contactarea lui Gonzales pe Facebook, dar judecătorul a atras atenția că exista totuși o interdicție pentru folosirea de ,,mijloace electronice și orice alt tip”, iar rețeaua socială se încadrează aici.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele