Facebook testează un nou browser pentru a se asigura că nu o să ieşi din aplicaţie

Facebook testează un nou browser pentru a se asigura că nu o să ieşi din aplicaţie

Încă o zi, încă o nouă funcţionalitate Facebook în teste. Se pare că, de data aceasta, e vorba de un nou browser in-app.

Dacă nu ştii precis la ce ne referim, iată cum arăta un site deschis din Facebook, în vremurile nu chiar de mult timp apuse:

Browser vechi+Facebook

Şi iată cum arată cel nou:

Compania îl testează de câteva luni, iar cea mai prematură menţiune a fost pe 4 decembrie. Dincolo de îmbunătăţirea evidentă a aspectului, se pare că vor exista noi funcţionalităţi, care o să facă aplicaţia să semene mult mai mult cu un browser adevărat. Cea veche nu făcea mare lucru, dincolo de încărcarea paginilor şi oferirea de hyperlinkuri către altele.

Din imaginea de mai sus, se pare că acum poţi tasta propriul URL, dacă vrei să verifici o pagină fără să părăseşti aplicaţia Facebook. De asemenea, poţi adăuga pagina la favorite şi ai un meniu care le lasă să faci lucruri în plus, pe care încă nu le cunoaştem nici noi deocamdată, din păcate.

Precum Instant Articles, scopul e, probabil, de a se asigura că nu vei fi niciodată nevoit să părăseşti aplicaţia Facebook. Cu un browser destul de bun, aplicaţia ar putea deveni un ecosistem veritabil. Nu ştim precis când va fi valabilă noua funcţie, dar vom reveni cu actualizări, de îndată ce ajung la noi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: