14 iun. 2016 | 15:47

Facebook te obligă să îți instalezi o aplicație pentru a-ți păstra pozele

ACTUALITATE
Facebook te obligă să îți instalezi o aplicație pentru a-ți păstra pozele

Facebook și-a format un obicei prost din a-și obliga utilizatorii să instaleze o aplicație, după ce devine separată de platforma principală. Cel mai relevant exemplu e Facebook Messenger.

Moments, aplicaţia dedicată fotografiilor lansată de curând, devine singura metodă prin care pot fi păstrate imaginile sincronizate automat cu Facebook pe serverele companiei.  Înainte, aplicaţia Facebook oferea posibilitatea de sincronizare a fotografiilor de pe telefon direct în librăria de pe profilul personal în dosare privat.

Cei care au folosit funcţia în trecut, dar nu vor să instaleze aplicaţia Moments, au timp până pe 7 iulie să îşi salveze conţinutul stocat în Albume Sincronizate și Poze Sincronizate, altfel acestea vor fi şterse automat.

Facebook a anunțat  utilizatorii atât prin intermediul aplicaţiei de mobil, cât şi prin intermediul e-mail-ului, iar acest lucru a dat naștere la confuzie.

Mulţi oameni au înțeles că toate fotografiile de pe profilul personal de Facebook ar putea dispărea dacă nu instalează Moments, dar lucrurile nu stau așa, în realitate.

Totuși, teama de a pierde fotografiile stocate pentru a fi împărtășite cu prietenii pe Facebook îi va împinge pe mulţi dintre utilizatorii reţelei de socializare să instaleze Moments. E important totuși să știi că pozele separate de albumele respective nu vor fi nicidecum afectate.

Moments este disponibil gratuit pe AppStore şi Google Play Store. O versiune pentru Windows 10 Mobile nu a fost încă lansată şi nici nu au fost oferite detalii despre disponibilitatea acesteia în viitor. Întrucât majoritatea dezvoltatorilor se feresc de Windows Store, este posibil ca funcţia de sincronizare automată a fotografiilor să nu fie implementată niciodată pe această platformă.

Aplicaţie a fost lansată anul trecut, iar scopul ei era să vă facă viaţa mai uşoară când vine vorba de partajarea fotografiilor. Dacă aţi fost împreună cu nişte prieteni la un eveniment şi doar voi aţi făcut fotografii, cu Facebook Moments tocmai aţi descoperit un mod rapid şi eficient de a le partaja într-o manieră privată. În definitiv, până şi cei de la Facebook au realizat că nu toate momentele imortalizate se pretează pentru Facebook.