Facebook Moments creează acum videoclipuri cu pozele tale

Facebook Moments creează acum videoclipuri cu pozele tale

Echipa creativă de la Facebook a produs, în urmă cu ceva timp, o nouă aplicație care îți realizează albume foto care pot fi distribuite într-un grup sau pe pagina unui eveniment.

Aplicația Moments se folosește de localizare și recunoaștere facială și utilizatorii pot să vadă și să distribuie poze făcute de persoane cu care au fost în același loc, în același timp. Ei bine, aplicația primește o actualizare. Acum, aceasta generează automat colaje video din pozele distribuite în grupuri. Orice album, sau ”moment”, care are șase sau mai multe poze se transformă într-un filmuleț.

Acesta poate fi personalizat prin schimbarea coloanei sonore, prin adăugarea sau ștergerea de poze și prin etichetarea prietenilor. Dacă aplicația Moments nu e destul de deșteaptă ca să știe ce poze vrei să fie grupate, bineînțeles că-ți poți creea singur propriul filmuleț de la zero, pe care mai apoi să-l distribui pe pagina personală de Facebook.

Nimic revoluționar totuși. Google Photos a creat „Auto Awesome”, care generează clipuri și colaje folosind pozele tale, iar cei de la HTC au aplicația „Zoe”, care face același lucru și este disponibilă pe toate telefoanele Android. Din păcate, potrivit celor de la Engadget, aplicația nu este încă disponibilă în Europa din cauza legii care interzice utilizarea opțiunii care sugerează etichetarea persoanelor din poze prin intermediul tehnologiilor de recunoaștere facială, pe motivul protejării vieții private.

Autor: Ștefan Neculai

Citește și: