Facebook Messenger trimite SMS-uri, dar încalcă regulile Android

Facebook Messenger trimite SMS-uri, dar încalcă regulile Android

La doar câteva zile după ce am anunțat abilitatea Facebook Messenger de a trimite SMS-uri, încep să iasă la iveală detalii rușinoase legate de implementarea agresivă a respectivei funcții de către Facebook.

Cei de la Facebook au fost foarte încântați în privința integrării posibilității trimiterii și recepționării de SMS-uri prin intermediul Messenger. Mulți utilizatorii care folosesc foarte mult aplicația Messenger pe mobil au fost de asemenea entuziasmați. Se pare însă că implemenetarea acelei funcții ar fi putut fi cu siguranță mult mai discretă.

Mai multe publicații online și utilizatori obișnuiți au început să raporteze că implementarea interacțiunii dintre Messenger și sistemul de SMS-uri al telefoanelor cu Android încalcă termenii și condițiile Google Play. Motivul din spatele acestor plângeri este rezumat foarte bine în captura de ecran de mai jos, în care se poate vedea foarte clar lipsa butonul NO.

Dacă vreți ca Facebook Messenger să se ocupe de interacțiunea cu mesajele voastre scurte trimise prin rețeaua de telefonie, puteți foarte simplu să apăsați pe OK. Dacă respectiva schimbare nu vă încântă deloc, nu este foarte evident ce ați putea face în legătură cu asta. Există un buton discret marcat Settings dar, din nou, nu este foarte evident ce se ascunde în spatele său.

,,SMS în Messenger este o funcție opțională. Oamenii poate alege dacă o vor folosi sau nu. Când pornesc prima oară aplicația Messenger vor întâmpina o întrebare și pot alege să-și vadă SMS-urile în Messenger prin activarea funcției sau pot decide împotriva acestei schimbări printr-un tap pe Settings. Dacă decid să vadă SMS-uri în Messenger și să redacteze răspunsuri la acele mesaje în Messenger, va exista o cerere suplimentară de permisiune care este obligatorie. Messenger nu modifică nici o setare a dispozitivului fără ca utilizatorii să-și exprime acordul.” Cei de la Facebook s-au grăbit să publice un comunicat de presă pe marginea acestui subiect și, cum era de așteptat, funcția de refuzarea a integrării cu SMS-urile voastre se află la câteva tap-uri distanță în micuțul Settings. Rămâne să vedem dacă cei de la Google vor lansa o atenționare la adresa Google pornind de la aceste circumstanțe.

facebook messenger sms

Citește și:
Sursa: Endgadget