Facebook Messenger te ajută să-ți faci mai rapid prieteni

Facebook Messenger te ajută să-ți faci mai rapid prieteni

Printr-un set de funcții introdus recent, a devenit mult mai ușor să vă adăugați noi prieteni în lista de Facebook Messenger.

De câțiva ani, Facebook Messenger a fost considerat o extensie a rețelei sociale cu același nume. Prin intermediul actualizărilor din ultima perioadă însă, același Messenger pare să devină o platformă de chat standalone.

Facebook deține WhatsApp, o platformă cu peste 1,1 miliarde de utilizatori global. Se pare însă că nici Facebook Messenger, un alt serviciu cu o funcționalitate similară din portofoliul gigantului nu este deloc neglijat. În urma unui update ce va fi introdus la nivel global pe parcursul următoarelor zile și săptămâni, fiecare dintre noi va putea să fie mult mai rapid în a adăuga în lista de Messenger contacte noi. Nici măcar nu trebuie să fiți prieteni cu ei pe Facebook pentru a purta un o conversație.

Practic, fiecare utilizator de Facebook Messenger va avea un link asociat și un cod proprietar, similar dintr-un punct de vedere, cu un cod QR. Acesta din urmă, în schimb, va putea fi scanat doar cu aplicația Messenger a altei persoane pentru a vă găsi mai ușor. Noul sistem poartă numele de Messenger Codes, iar ideea din spate nu este neapărat nouă. Inițial a fost implementată în Snapchat și purta numele de Snapcodes. După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, la Facebook Messenger, nu este vorba de un cod QR clasic, ci de o poză de profil integrată într-un cerc și încadrată de un set de simboluri, linii și buline. Pe PC sau Mac, dacă vreți să începeți rapid o conversați cu un prieten, este suficient să-i introduceți în browser ID-ul după ,,m.me/” fără ghilimele și, imediat va apărea o fereastră de chat pe Messenger.com.

Acest update de care vă veți putea bucura în următoarea perioadă este doar încă un pas prin intermediul căruia Facebook Messenger încearcă să crească. După ce am văzut companii care oferă servicii de support prin Messenger sau persoane care folosesc platforma de chat ca pe o unealtă de check in la avion.

Citește și: