Facebook Live Video te ajută să-ți distribui experiențele în direct

Facebook Live Video te ajută să-ți distribui experiențele în direct

Chiar dacă există deja câteva aplicații care facilitează streamingul de conținut video de pe telefon, Facebook Live Video s-ar putea să fie o soluție prietenoasă ce va câștiga rapid un număr mare de utilizatori.

În urmă cu mai puțin un an, cei de la Facebook au anunțat Facebook Live Video. Respectiva unealtă permitea personalităților să filmeze și să posteze în direct pe Facebook diverse evenimente. Acțiunea de streaming era foarte similară cu cea oferită de Meerkat sau Periscope, dar apărea live în fluxul vostru de pe Facebook. Spre finalul anului, funcția a intrat într-un beta public, dar nu era foarte evident un sistem prin care vă puteați și voi înregistra să o testați.

Printr-un comunicat oficial, Facebook a anunțat că Facebook Live Video a început procesul de propagarea globală către publicul larg. În prima etapă, fvorizați vor fi utilizatorii de iPhone din Statele Unite, deși au existat deja promisiuni că va ajunge într-un timp relativ scurt și pe Android. După doar câteva săptămâni, fiecare dintre voi va putea profita de noul serviciu de streaming al Facebook. Astfel, dacă nu sunteți foarte încântați de Periscope al celor de la Twitter, sau pur și simplu doriți să agregați toată activitatea din social media pe Facebook, noua unealtă s-ar putea să fie perfectă pentru voi. Nu de alta, dar nu costă nimic.

Pentru a iniția un streaming live pe Facebook este suficient să alegeți update status din aplicație și să optați pentru noul buton din dreapta, deasupra tastaturii virtuale, după cum se poate observa și în capturile de ecran de mai sus. În momentul în care funcția va fi activă, fluxul video de la camera voastră va ajunge direct pe Facebook, iar voi veți putea vedea în timp real numărul persoanelor care vizionează acel clip și comentariile postate. La finalul sesiunii de broadcasting, clipul va fi salvat în întregime și vi se va oferi opțiunea să-l ștergeți sau să-l lăsați online.

Citește și: