Facebook le permite jurnaliștilor să transmită live direct în aplicație

Facebook le permite jurnaliștilor să transmită live direct în aplicație

Celebritățile nu mai sunt singurele persoane care au acces la funcția de la Facebook care îți permite să faci streaming live în cadrul aplicației. Compania continuă să îmbunătățească serviciile sale, așa că lansează aplicația Mentions pentru jurnaliștii cu profiluri de Facebook verificate, sau pagini oficiale.

Facebook a anunțat astăzi că jurnaliștii acreditați, experții și alte persoane cu influență vor putea folosi aplicația Mentions, anterior disponibilă doar celebrităților. Aceasta le va permite jurnaliștilor să publice știri de ultimă oră, imagini din culise, sau sesiuni de Q&A, toate acestea în timp real.

„Ne dorim ca Facebook să fie o variantă mai bună pentru jurnaliști, unde aceștia să aibă posibilitatea să împartă cu publicul, în timp real, cele mai importante știri, să-și distribuie mai ușor conținutul și să fie într-o legătură mai strânsă cu cititorii lor”, a declarat pentru Wired, Vadim Lavrusik, manager de produs la Mentions.

Aplicația Mentions le permite utilizatorilor săi să vadă care este reacția oamenilor despre transmisiunea lor live și, de asemenea, le oferă posibilitatea de a alege cu cine să-și împărtășească conținutul. Cum funcția de la Facebook este disponibilă pentru jurnaliști acreditați, compania le oferă jurnaliștilor ocazia să aplice la un program pentru a primi această aprobare. Totuși, criteriile de selecție nu au fost încă dezvăluite.

Lărgirea spectrului pentru cei care pot utiliza Mentions nu este o mare surpriză. Contactul cu o audiență live devine din ce în ce mai ușor în mediul online. Mentions a fost lansată în 2014, dar livestreaming-ul a devenit disponibil abia luna trecută. Exact la timp. Asta după ce Twitter a achiziționat o aplicație de acest tip, Periscope, iar Youtube a început și el să ia mai în serios streaming-ul live.

Totuși, succesul ar putea fi rezervat pentru Facebook. Cu cei 1.5 miliarde de utilizatori lunari, acesta este cel mai calificat să transforme streaming-ul live în ceva obișnuit. Cum celebritățile au folosit aplicația Mentions pentru a oferi acces în spatele cortinelor, pentru a lăsa impresia că admiratorii lor le sunt „prieteni”, succesul aplicației este garantat.

Facebook dorește ca această nouă opțiune să atragă cât mai mulți jurnaliști pe platforma sa. În cazul acesta, știrile pe care le vom vedea pe News Feed s-ar putea îmbogăți, vor fi mult mai actuale. Așadar, încă un pas pentru Facebook în misiunea lui de a deveni întreaga ta lume.

Citește și:
Etichete: