Vei putea transmite video live pe Facebook și vei putea face colaje impresionante

Vei putea transmite video live pe Facebook și vei putea face colaje impresionante

Echipa numeroasă de dezvoltatori din spatele Facebook nu doarme niciodată, iar cel mai nou update adus serviciului confirmă asta.

Facebook este în continuare cea mai mare rețea de socializare de pe întregul mapamond, iar asta nu pare să se schimbe prea curând. Prin cea mai recentă actualizare adusă însă serviciului, este clar că aria de activități pe care dorește să o acopere gigantul nu se rezumă doar la conversații între prieteni și poze din vacanță.

Live Video face exact ce credeți. Precum multe alte aplicații disponibile în magazinele virtuale Google și Apple, Facebook vă permite acum să faceți streaming live folosindu-vă telefonul. Practic, puteți să postați un flux video pe care îl filmați în timp real, urmând ca cei interesați să poată comenta, să partajeze sau să dea like la respectiva postare. Dacă aceste particularități vă sunt cunoscute, este din cauză faptului că aveți deja acces la ele prin Periscope de la Twitter. Momentan, noua funcție este disponibilă doar pentru utilizatorii de iPhone din Statele Unite, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni până o veți putea experimenta și voi.

În teorie, funcția descrisă mai sus nu este complet nouă nici măcar pentru Facebook. Până de curând însă, aceasta putea fi folosită doar de vedete, nu și de utilizatori obișnuiți ai rețelei de socializare.

O nouă funcție intitulată Collage a fost de asemenea introdusă în versiunea de iOS a Facebook. Aceasta vă permite să creați colaje cu imagini statice și clipuri video, imortalizate cu telefonul, pe care să le aranjați într-un format cât se poate de atrăgător. Pentru a crea unul, este suficient să încercați să postați o imagine pe Facebook, prin butonul Photo, dar, din noua fereastră cu imaginile și clipurile voastre de pe telefon, să selectați mai multe elemente. La pasul următor, vă puteți edita și personaliza aspectul colajul înainte să-l împărtășiți cu prietenii.

Dacă sunteți utilizator de Android, va trebui să așteptați până în prima parte a anului viitor pentru a experimenta aceste funcții noi.