Samsung vrea să îți transforme mâna într-o extensie a smartwatch-ului

Samsung vrea să îți transforme mâna într-o extensie a smartwatch-ului

Cei de la Samsung cred că au găsit soluția pentru ecranele mici ale ceasurilor inteligente, de pe care îți e aproape imposibil să citești. 

Este vorba despre un proiector, pentru care Samsung a publicat un patent, în care explică modul în care invenția transformă mâna utilizatorului într-o extensie a smartwatchului. Un astfel de dispozitiv ar funcționa printr-un proiector de imagini, o cameră care interacționează cu ecranul și un procesor care le controlează și le conectează pe cele două. Schițele arată că imaginile pot fi proiectate pe ambele părți ale mâinii și că sunt interactive.

Patentul nu reprezintă garanția faptului că Samsung dezvoltă deja tehnologia, dar știm deja că nu e singura companie interesată de înlăturarea limitărilor generate de dimensiunile ceasurilor inteligente. Ecranele telefoanelor devin din ce în ce mai mari, după cum o demonstrează apariția phableturilor. Totuși, în cazul ceasurilor, nu se poate vorbi despre aceeași rapiditate de rezolvare a problemei, pentru că un smartwatch cu ecran prea mare ar avea mari minusuri în ceea ce privește comoditatea purtării.

Împătimiților le-ar plăcea, probabil, să poată tasta pe smartwatchuri și să le folosească la potențial maxim. Apple Watch, spre exemplu, te lasă să răspunzi la mesaje doar prin dictare sau printr-o listă de replici predefinite. Tehnologia prezentată de Samsung ți-ar permite să îți folosești mâna ca pe un display și o tastatură, transformând orice smartwatch într-o versiune de smartphone. Partea interesantă e că patentul vizează și dispozitivele pentru realitate virtuală, potrivit unor schițe incluse în document.

După cum spuneam, Samsung nu e singura companie care are în vedere astfel de tehnologii. Acum puțin timp, scriam despre SkinTrack, o tehnologie dezvoltată de cei de la Universitatea Carnegie Mellon. Sistemul inovator e format dintr-un inel care emite în mod continuu un semnal AC cu frecvență înaltă și o brățară cu senzori, plasată sub ceas. Brățara urmărește degetul care poartă inelul și simte când acesta efectuează o comandă, transformându-ți mâna într-o extensie a ecranului tactil. Tehnologia e atât de precisă încât ai putea să tastezi un număr de telefon pe antebraț, să efectuezi comenzi rapide, să navighezi prin aplicații sau chiar să te joci Angry Birds. Cercetătorii spun că tehnologia are o precizie de 99% când vine vorba de atingeri.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI