Samsung lansează cardul microSD cu cea mai mare capacitate

Samsung lansează cardul microSD cu cea mai mare capacitate

Se pare că Samsung nu vrea să se rezume la telefoane și televizoare premium, ci își extinde din ce în ce mai mult aria de acțiune.

Recent, gigantul tech a prezentat EVO Plus microSD card, dispozitivul microSD cu cea mai mare capacitate de stocare din lume, de 256GB. Acesta va fi comercializat începând cu luna iunie a acestui an și va fi disponibil în mai mult de 50 de țări. Acest card depășește recordul stabilit de SanDisk, care a lansat un card microSD cu capacitatea de 200GB.

Cu ajutorul cardului, se pot înregistra până la 12 ore de video 4K UHD sau 33 ore de video Full HD pe dispozitive mobile sau pe camere video de acţiune, fără să fie necesară încărcarea sau schimbarea cardului de memorie. De asemenea, EVO Plus 256 GB foloseşte noua tehnologie V-NAND de la Samsung, ceea ce presupune că oferă viteze de citire de până la 95MB/s şi de scriere de până la 90 MB/s, potrivit Fossbytes.

Cardul microSD EVO Plus de 256 GB oferă protecţie avansată, capacitate mare de stocare şi performanţă de lungă durată, fiind perfect atât pentru smartphone-urile şi tabletele premium, cât şi pentru camere video 360, camere de acţiune şi drone. Aparent, cardul va veni cu o garanție de 10 ani și va putea fi achiziționat începând cu luna viitoare. Cât despre preț, acesta va fi de 250 de dolari, adică aproximativ 1.000 de lei. Chiar dacă e destul de mult pentru un card, având în vedere performanțele, probabil merită.

„Odată cu tendința consumatorilor de a se orienta spre dispozitive mobile foarte performante, cu necesar mare de stocare, noul nostru card microSD de 256GB, dezvoltat cu tehnologia V-NAND, ne permite să le oferim utilizatorilor cardurile de memorie pe care și le doreau,” a declarat Un-Soo Kim, Vicepreședinte senior Brand Product Marketing, Memory Business, Samsung Electronics.

Citește și: