30 apr. 2016 | 12:28

Această oglindă transformată în ecran tactil e uimitoare

ACTUALITATE
Această oglindă transformată în ecran tactil e uimitoare

Cu toții ne uităm în oglindă zilnic, uneori de prea multe ori pentru binele nostru. Un bărbat din California s-a întrebat cum ar fi să existe oglinzi inteligente, așa că a creat una.

Numele lui e Ryan Nelwan și e inginer la studio-ul de design Swipe Labs din San Francisco, California. Acesta a inventat o oglindă cu touch screen, care funcționează cu ajutorul unui software construit de el. Apoi, a încărcat pe YouTube un video cu demonstrația funcționării, pe care îl poți vedea mai sus. Probabil, după aceea, îți vei dori și tu o oglindă inteligentă.

Oglinda poate fi păstrată și în rest mode, când nu va afișa nicio informație, ci va arăta ca o oglindă banală. Partea din stânga îți arată care e stare vremii și cât ar dura să ajungi la birou din locul în care te afli, iar partea din dreapta îți spune data și ora. Cea mai interesantă parte e cea inferioară stângă, de unde poți accesa un player muzical. La urma urmei, tuturor ne place să ne pregătim de o zi mai mult sau mai puțin grea cu muzică antrenantă pe fundal. Volumul poate fi controlat printr-un simplu slide în sus și în jos pe toată suprafața oglinzii.

De asemenea, ai un buton care îți afișează toate aplicațiile integrate. Nelwan a făcut în așa fel încât să poată regla temperatura casei cu ajutorul oglinzii și a introdus și aplicația Uber, care îți permite să comanzi o mașină exact cum ai face-o de pe smartphone? Să vă mai spunem? Oglinda te avertizează și când ești în întârziere, în funcție de timpul pe care l-a calculat ca fiind necesar „aterizării” la birou. Ryan Nelwan a inclus chiar și o tastatură, pe care o poți folosi extrem de ușor, precum și o funcție de vizionare a videoclipurilor. Nu știm când și dacă va intra în producție, dar casa viitorului ar primi-o cu brațele deschise la ea în baie.