E oficial, Apple nu mai este cea mai valoroasă companie din lume

E oficial, Apple nu mai este cea mai valoroasă companie din lume

Încă din 2010, Apple a început să se mândrească cu titlul de cea mai valoroasă companie din lume. Se pare însă că perioada de glorie a gigantului a apus.

Luni, când Alphabet, deținătoarea Google a făcut publice rezultatele financiare pe ultimul trimestru fiscal din 2015,  valoarea acțiunilor sale a explodat, într-un mod pozitiv. Valorile declarate au întruchipat un motiv de bucurie atât de mare pentru acționari încât cel mai mare gigant tehnologic din lume a devenit și cea mai valoroasă companie. 

Acțiunile Alphabet au crescut în doar câteva ore de tranzacționare cu 8%, după ce au fost publicare rezultate financiare. Acel gest a dus la o valoare totală pentru compania americană egală cu 558 miliarde de dolari. Această cifră reprezintă valoarea tuturor acțiunilor Alphabet existente în piață. De cealaltă parte a baricadei se află Apple, care săptămâna trecută a anunțat niște rezultate financiare nu foarte roz. În timp ce Alphabet sărise la 558 de miliarde de dolari, oficialii Apple s-au mulțumit cu ,,doar” 534 miliarde. Per total, la sfârșitul zilei, rușinea Apple nu a fost atât de mare, deoarece acțiunile Alphabet s-au ponderat, iar evaluarea companiei din spatele Google s-a stabilizat în jurul cifrei de 544 miliarde de dolari.

În principiu, este foarte greu de apreciat dacă pe termen lung Alphabet își va menține victoria în fața Apple, dar acest aspect nu afectează cu nimic situația actuală. Luând în calcul numărul foarte mare de acțiuni tranzacționate zilnic la bursa din New York, există posibilitatea ca mâine Apple să revină pe poziția de lider în ceea ce privește titlul de cea mai valoroasă companie. Un lucru este sigur însă, după 5 ani de victorie neîncetată, Google a reușit să dărăme de pe podium compania fondată de Steve Jobs.

În altă ordine de idei, dacă numele de Alphabet vă este străin, merită să știți că nu este sinonim doar cu Google, ci și cu YouTube, Android, Blogger, Nest și nu numai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: