S-a stabilit: Apple este cea mai valoroasa companie din toate timpurile

S-a stabilit: Apple este cea mai valoroasa companie din toate timpurile

Zilele trecute anuntam valoarea pe care trebuia sa o depaseasca Apple pentru a ajunge pe primul loc in istorie. Astazi valoare respectiva a fost depasita cu brio de gigantul din Cupertino.

Apple depaseste Microsoft

 

Apple era deja de aproape 1 an de zile cea mai valoroasa companie din lume, astazi insa, tilul respectiv a capatat o noua conotatie, odata cu atingerea valorii de 622,15 miliarde dolari. Mai precis, totalitatea actiunilor Apple la bursa a atins acest prag in momentul in care o actiune a ajuns sa se tranzactioneze la sfarsitul zile cu 664,12 dolari. Merita retinut ca in timpul zilei s-a atins si pretul de 664,74$ per actiune.

Recordul anterior pentru cea mai valoroasa companie a fost stabilit de Microsoft in 1999, la apogeul fenomenului .com. La momentul respectiv, compania creata de Bill Gates avea o valoare de 618,9 miliarde.

In ultimele zile pretul actiunilor Apple a crescut proportional cu numarul zvonurilor legate de lansarea unui nou iPhone, un posibil iPad mini si chiar al unui Apple TV mult mai performant.  Pentru a vedea cum sta in acest moment Apple in comparatie cu alti giganti de la bursa puteti privi graficul de mai jos.

apple