S-a stabilit: Apple este cea mai valoroasa companie din toate timpurile

, 20 Aug, 22:22

Zilele trecute anuntam valoarea pe care trebuia sa o depaseasca Apple pentru a ajunge pe primul loc in istorie. Astazi valoare respectiva a fost depasita cu brio de gigantul din Cupertino.

Apple depaseste Microsoft

 

Apple era deja de aproape 1 an de zile cea mai valoroasa companie din lume, astazi insa, tilul respectiv a capatat o noua conotatie, odata cu atingerea valorii de 622,15 miliarde dolari. Mai precis, totalitatea actiunilor Apple la bursa a atins acest prag in momentul in care o actiune a ajuns sa se tranzactioneze la sfarsitul zile cu 664,12 dolari. Merita retinut ca in timpul zilei s-a atins si pretul de 664,74$ per actiune.

Recordul anterior pentru cea mai valoroasa companie a fost stabilit de Microsoft in 1999, la apogeul fenomenului .com. La momentul respectiv, compania creata de Bill Gates avea o valoare de 618,9 miliarde.

In ultimele zile pretul actiunilor Apple a crescut proportional cu numarul zvonurilor legate de lansarea unui nou iPhone, un posibil iPad mini si chiar al unui Apple TV mult mai performant.  Pentru a vedea cum sta in acest moment Apple in comparatie cu alti giganti de la bursa puteti privi graficul de mai jos.

apple

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

normal ca e cea mai valoroasa daca pune asemenea preturi la produsele lor…

Alexandru Puiu

Valoarea companiei nu are nici o legatura cu preturile practicate, se refera exclusiv la pretul actiunilor de la bursa.

De acord cu tine Alexandru dar nu cred ca poti sa ai aceeasi valoare daca fabrici chibrituri pentru 2 mil. de consumatori. Valoarea companiei depinde in mare parte de brandul ei, de valoarea si numarul de consumatori al produselor ei, pozitia ei pe piata la un anumit moment de timp, plus o multime de alti factori.

Iata un titlu total gresit…

Apple este cea mai supra-evaluata companie din istorie. Valoarea actiunilor Apple are mai putin legatura cu valoarea companiei decat cu isteria care o inconjoara.

Always remember the dot-com bubble
http://en.wikipedia.org/wiki/Dot-com_bubble

Wrong_title

618,9 mld $ in 1999 reprezinta mai mult decat 622,1 mld $ in 2012, asta pentru cei care stiu economie si au habar de conceptul de inflatie.
o zi buna!

Pentru tine cu dedicatie domnule contabil :))

http://playtech.ro/2012/suprematia-apple-afectata-de-inflatie/

Wrong_title

Atat acest link, cat si stirea de la BizBazar, care a fost difuzata in aceasta seara, clarifica fenomenul pe care l-am sesizat mai devreme.
PS: Nu sunt contabil, ci doar un pasionat de economie, totusi multumesc pentru consideratie.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail