S-a stabilit: Apple este cea mai valoroasa companie din toate timpurile

S-a stabilit: Apple este cea mai valoroasa companie din toate timpurile

Zilele trecute anuntam valoarea pe care trebuia sa o depaseasca Apple pentru a ajunge pe primul loc in istorie. Astazi valoare respectiva a fost depasita cu brio de gigantul din Cupertino.

Apple depaseste Microsoft

 

Apple era deja de aproape 1 an de zile cea mai valoroasa companie din lume, astazi insa, tilul respectiv a capatat o noua conotatie, odata cu atingerea valorii de 622,15 miliarde dolari. Mai precis, totalitatea actiunilor Apple la bursa a atins acest prag in momentul in care o actiune a ajuns sa se tranzactioneze la sfarsitul zile cu 664,12 dolari. Merita retinut ca in timpul zilei s-a atins si pretul de 664,74$ per actiune.

Recordul anterior pentru cea mai valoroasa companie a fost stabilit de Microsoft in 1999, la apogeul fenomenului .com. La momentul respectiv, compania creata de Bill Gates avea o valoare de 618,9 miliarde.

In ultimele zile pretul actiunilor Apple a crescut proportional cu numarul zvonurilor legate de lansarea unui nou iPhone, un posibil iPad mini si chiar al unui Apple TV mult mai performant.  Pentru a vedea cum sta in acest moment Apple in comparatie cu alti giganti de la bursa puteti privi graficul de mai jos.

apple

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: