Alphabet, fostul Google, e aproape cea mai valoroasă companie din univers

Alphabet, fostul Google, e aproape cea mai valoroasă companie din univers

2015 a fost un an important pentru Google. Și-au schimbat, numele, logo-ul și s-au împărțit în vreo alte câteva firme mai mici care să intre sub umbrela Alphabet. În urma masivei mișcări de descentralizare, Google va depăși în curând ca valoare gigantul din Cupertino: Apple.

Conform New York Times, Google are acum o valoare de peste 500 de miliarde de dolari, apropiindu-se vertiginos de valoarea Apple de 741 de miliarde de dolari. Conform ziarului american, e posibil ca distanța dintre cei doi mari rivali să se micșoreze din ce în ce mai mult, de vreme ce Google investește în extrem de multe business-uri, care variază de la mașini autonome, roboți și viteze enorme de Internet.

Totuși, spre deosebire de Apple care își face grosul de bani din vânzarea de iPhone-uri, partea leului din veniturile Google o reprezintă reclama. În momentul în care telefoanele Apple încep să aibă vânzări slabe, compania va pierde din ce în ce mai mult teren.

Dacă stăm să ne gândim puțin, miliardul ăla de dolari pe care Google l-a plătit lui Apple pentru bara de căutare omniprezentă pe iPhone-uri a meritat. Acum pentru fiecare dolar pe care Apple îl ia în urma unui iPhone vândut, Google mai încasează alți doi sau trei, în urma căutărilor făcute de utilizatorii telefonului în bara lor de search.

Nu-i așa că nu e o investiție chiar atât de rea până la urmă?