Facebook funcționează după un principiu simplu: face extrem de ușoară misiunea de a ajunge la oricine. Aparent, această caracteristică e mult mai utilă decât ai fi crezut. 

Omar Famuyide este un infractor din Birmingham, Marea Britanie, care a fost prins grație Facebook. Asta s-a întâmplat datorită faptului că a apărut printre sugestiile de prietenie ale uneia dintre victime, după ce autoritățile britanice l-au încadrat pe lista suspecților pentru mai multe furturi și infracțiuni care au implicat arme de foc.

Potrivit BBC, Famuyide a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru furt, tentativă de furt, posesie de arme de foc și posesie de cuțit. Funcția Facebook despre care vorbim nu îți aduce în atenție doar oamenii cu care ai suficient de mulți prieteni în comun încât să vă puteți considera cunoștințe, ci și conexiuni ceva mai subtile. Folosește date precum informațiile legate de educație și experiența profesională, precum și localizarea și contul de Instagram. Rhiannon Daff, unul dintre detectivii implicați în acest caz, a declarat că Facebook a ocupat o parte crucială a investigației, fiind piesa finală a puzzle-ului.