Două jocuri într-unul singur: noi detalii despre Xbox Play Anywhere

Două jocuri într-unul singur: noi detalii despre Xbox Play Anywhere

Xbox Play Anywhere este un nou serviciu al celor de la Microsoft care a fost anunțat pentru prima oară în cadrul conferinței E3 2016. Abia acum aflăm însă primele detalii concrete despre lansarea sa publică.

Având în vedere că cei de la Microsoft se află în egală măsură în spatele Windows 10 și Xbox One, aceștia fac eforturi semnificative pentru a crea o legătură mai puternică între cele două platforme. De asemenea, prin câteva practici foarte inspirate, vor să stimuleze achiziția de noi console.

Cea mai nouă astfel de practică este Xbox Play Anywhere. Această funcție nouă ce va fi implementată la scară largă începând cu luna septembrie a acestui an, este dedicată celor care se joacă atât pe PC, cât și pe console. Practic, se traduce prin faptul că veți achiziționa o versiune de Xbox One a unui nou joc și veți primi gratuit versiunea de PC a aceluiași titlu.

Partea cea mai interesantă a acestui funcții este că nu va fi vorba doar de o oferă de jocuri gen 1+1 gratuit, ci și de o interacțiune mult mai complexă între cele două iterații ale aceluiași joc pentru platforme diferite. Practic, pe baza ID-ului vostru Microsoft, vor fi sincronizate salvările între Xbox One și Windows, cât și realizările voastre.

Momentan, există însă o limitare importantă pentru implementarea acestei funcții la scară largă. Pentru a profita de această funcție, posesorii de PC-uri vor avea nevoie de Windows 10 Anniversary Update, ce va fi lansat pe 2 august, iar utilizatorii de Xbox One vor fi obligați să-și instaleze un firmware actualizat ce va fi disponibil începând cu această vară.

O parte dintre jocurile care vor fi compatibile cu Xbox Play Anywhere pot fi văzute în imaginea de mai sus. Lista include ReCore, Forza Horizon 3, Gears of War 4 și Halo Wars 2. Xbox Play Anywhere va fi disponibil pentru posesorii de Xbox One care sunt și utilizatori de PC-uri cu Windows 10 începând cu 13 septembrie 2016.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo