Donald Trump spune că Apple ar trebui să fie boicotată

Donald Trump spune că Apple ar trebui să fie boicotată

Donald Trump nu putea să stea deoparte în „războiul” dintre Apple și FBI. După cum putem vedea în video-ul de mai sus, părerea lui este destul de vehementă.

Acesta a spus că soluția în care el crede implică boicotarea Apple, până când gigantul din Cupertino va da numărul de securitate atât de dorit de FBI. În cazul în care nu ești în temă, în data de 2 decembrie, anul trecut, Syed Farook și soția lui au ucis 14 persoane la o clinică din statul american California.

Ulterior, FBI-ul a obținut iPhone-ul unuia dintre cei doi atacatori, însă a fost incapabil să acceseze conținutul criptat stocat în dispozitivul respectiv. FBI a cerut ca Apple să creeze o versiune de iOS care să fie mai ușor de spart de către guvern. Gigantul din Cupertino a spus că e dispus să coopereze cu FBI, dar nu și dacă trebuie să compromită securitatea clienților săi.

Facebook, Twitter, Google și Microsoft îi susțin pe cei de la Apple. Dintre toate vocile care l-au apărat pe Tim Cook, cea mai remarcată a fost, probabil, cea a lui Sundar Pichai, CEO-ul Google.

Acesta a menționat în mai multe rânduri pe Twitter că ”a forța companiile să permită intruziunile din exterior în propriile sisteme de operare ar putea compromite intimitatea clienților lor”. A continuat spunând că ”prin a oferi forțelor de ordine acces la informații personale pe baza unor mandate legale valide este una, însă a obliga companiile să permită hacking-ul venit din partea autorităților statului este un lucru complet diferit”. De asemenea, Pichai consideră că o eventuală cedare a lui Tim Cook în fața FBI-ului ar putea crea un precedent periculos.

Donald Trump, pe de altă parte, spune că telefonul nu îi aparține, de fapt, criminalilor, ci guvernului și că Tim Cook doar se dă în spectacol, pentru a arăta cât e de liberal. Nu știm cât de în serios ar trebui să îi luăm declarațiile. A mai publicat, recent, și următorul mesaj pe Twitter:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: