Autoritățile americane tocmai s-au făcut de râs în lupta lor cu Apple

Autoritățile americane tocmai s-au făcut de râs în lupta lor cu Apple

În lupta dintre Apple și FBI, compania americană a atras atenția guvernului SUA că tocmai a distrus singura metodă de a recupera datele de pe telefonul lui Syed Rizwan Farook.

După ce autoritățile americane au încercat să spargă sistemul de protecție al contului de iCloud deținut de Syed Rizwan Farook, autorul atacului din San Bernardino, acestea au apelat la Apple să le ofere informațiile necesare pentru a accesa contul de iCloud deținut de terorist.

Spre surprinderea tuturor, Apple a refuzat să coopereze cu autoritățile americane, gest care a atras o mulțime de susținători din Silicon Valley, incluzând liderii Google, Facebook, Twitter și alții.

Recent, însă, reprezentanții Apple au anunțat că în urma intenției autorităților de a căpăta acces forțat la conținutul telefonului teroristului, prin schimbarea parolei, orice șansă de a mai sincroniza datele de pe iCloud cu cele de pe telefon, a dispărut. Reprezentanții Apple au mai spus că dacă sincronizarea telefonului cu sistemul de stocare prin iCloud ar fi avut loc, firma din Cupertino ar fi oferit autorităților orice informații ar fi avut nevoie.

Deși Apple a încercat să ofere poliției cât mai multe detalii despre cum să poată accesa informațiile de pe telefon, cum ar fi conectarea acestuia la o rețea WiFi pentru a-și face un auto-backup, se pare că un angajat al poliției din San Bernardino a schimbat parola Apple ID a telefonului, imediat după incidentul sângeros. Evident că poliția din San Bernardino s-a plâns companiei americane de faptul că backup-ul nu merge, însă Apple a declarat că nu poate face mai mult.

Așa cum deja se știe, autoritățile americane cer toate datele și diferitele metode de a putea sparge sistemul de operare al telefoanelor Apple pentru a putea pune mâna pe informațiile salvate de Farouk în iCloud, lucru pe care gigantul din Cupertino nu a putut să-l accepte. Probabil că dacă poliția din San Bernardino nu ar fi reacționat atât de brutal în primul rând, nu s-ar fi ajuns la acest scandal.

Citește și: