Documentar de Oscar, disponibil în premieră pe HBO GO

Documentar de Oscar, disponibil în premieră pe HBO GO

A Girl in the River: The Price of Forgiveness, documentarul produs în 2015 de HBO în Pakistan și regizat de Sharmeen Obaid-Chinoy, este disponibil în exclusivitate pe HBO GO, potrivit unui comunicat remis Playtech.

Filmul A Girl in the River: The Price of Forgiveness explorează  problemele complexe cu care se confruntă în prezent femeile din Pakistan, precum și interpretările variate ale drepturilor femeilor și presiunea de a ierta rudele pentru infracțiunile săvârșite. O cronică a călătoriei dramatice pe care o face o tânără  curajoasă care se luptă pentru viața ei, demnitate și justiție, documentarul  câștigător al premiului Oscar examinează  tensiunile dintre prezent și tradiție în Pakistan.

Peste 1000 de femei sunt ucise anual în numele onoarei în Pakistan. Deseori, familiile sunt obligate să îi ierte și să-i grațieze pe agresori, ceea ce le permite să se întoarcă în comunitate. Regizat de Sharmeen Obaid-Chinoy, acest A Girl in the River: The Price of Forgiveness o are în centru pe Saba, o tânără care a supraviețuit momentului în care propria familie a încercat să o ucidă.

Documentarul HBO este produs de Tina Brown și Sheila Nevins, în colaborare cu HBO Documentary Films și a câștigat premiul Oscar la categoria cel mai bun documentar scurt.

A Girl in the River: The Price of Forgiveness va putea fi urmărit, începând din luna iunie, și pe HBO, dar este disponibil deja pe HBO GO.

Etichete: