DJI și Hasselblad au creat cea mai bună dronă pentru captură video

DJI și Hasselblad au creat cea mai bună dronă pentru captură video

Cu numele de cod A5D-M600, această dronă rezultată dn colaborarea dintre inginerii DJI și Hasselblad reprezintă achiziția de vis a oricărui videograf.

În urmă cu aproximativ un an, cei de la DJI făceau o investiție semnificativă în compania suedeză Hasselblad. La nivel global, aceasta este una dintre cele mai populare companii care se ocupă cu realizarea de camere foto de format mediu. Se pare totuși că respectiva investiție s-a reflectat și într-o colaborare, iar rezultatul ei poartă numele de A5D-M600, un vârf de gamă al ambelor companii, când vine vorba de drone cu abilități de captură video.

Practic, în formula ilustrată mai jos sunt incluse drona high end DJI M600 și camera specializată pe captură din aer, Hasselblad A5D. Împreună, acestea ar trebui să vă ofere garanția că veți obține imagini foto și clipur de cea mai bună calitate, fără eforturi prea mari. Implicit, camera folosește un obiectiv de 50mm cu F/3.5 și focus infinit. Conform celor de la Hasselblad, senzorul impresionant de 50 de megapixeli din interiorul A5D este de aproximativ două ori mai mare decât cel folosit în cea mai performantă cameră DSLR de 35mm disponibilă la această oră pe piață. Prin tehnologia proprietară HNCS (Hasselblad Natural Colour Solution), partea de postprocesare pentru obținerea unor culori cât se poate de naturale va fi redusă la minim.

Cu alte cuvinte, în cazul utilizării pachetului A5D-M600, singura voastră responsabilitate va fi repoziționarea dronei pentru cadrul perfect, dacă nu cumva veți opta pentru unul dintre scenariile în care se deplasează singură. DJI M600 este compatibilă cu sistemul avansat stabilizare de tip gimbal Ronin-MX. Folosește șase baterii inteligente, e compatibilită cu controllerul A3 și cu sistemul de transmisie video Lightbridge 2 Professional HD. În rest, partea de captură va fi acoperită de Hasselblad.

Aparent, noul A5D-M600 este doar primul pachet rezultat din colaborarea dintre DJI și Hasselblad, urmând alte câteva modele cu o performanță remarcabilă și un preț de top în viitorul apropiat.

a5d-m600 dji hasselblad

Citește și:
Sursa: Engadget