Dacă ai avut cont la serviciul de muzică al lui Jay Z, s-ar putea să fi rămas fără niște bani

Dacă ai avut cont la serviciul de muzică al lui Jay Z, s-ar putea să fi rămas fără niște bani

Într-una dintre cele mai mari greșeli fiscale din acest început de an, Tidal a taxat foști abonați pentru încă o lună de serviciu premium, chiar dacă aceștia au renunțat la serviciul de streaming cu mult timp în urmă. 

Pe mapamond există foarte multe servicii de streaming ce oferă o calitatea bună a conținutului audio. Prea puține să mândresc însă cu un catalog de conținut HiFi necompresat perfect pentru audiofili. Tidal este unul dintre ele, iar prețul de 20 de dolari pe lună este pe măsura serviciului oferit. Din păcate, deși multe persoane l-au experimentat în trecut, prea puțini au rămas abonați. În plus, gestul de acum câteva zile are mari șanse să alieneze și mai mult persoanele care au fost vreodată abonate.

Dacă în urmă cu câteva zile v-ați trezit cu o retragere de 20 de dolari de pe card de către Tidal, nu vă faceți griji pentru că nu sunteți singuri. Angajații mai multor publicații online care au testat serviciul de streaming la scurt timp după lansarea sa inițială au observat că sunt din nou abonați după ce au plătit contravaloarea abonamentului pe încă o lună fără nici un fel de intervenție din partea lor. În plus, deși Tidal oferă și un serviciu de 10 dolari la calitate audio standard, toți cei care au fost taxați din greșeală au plătit valoarea abonamentului premium.

În mare parte, într-un timp relativ scurt, banii respectivi au fost returnați în conturile persoanelor afectate. Pentru a se revanșa însă, operatorii serviciului au reactivat conturile de Tidal ale foștilor utilizator pe o perioadă de trei luni. Inițial, Chris Welch de la The Verge a observat că, deși nu a profitat la nici un nivel de ,,oferta” Tidal, abonamentul său, care fusese anulat anterior, acum era setat să se înoiască automat după cele trei luni de test. Cu alte cuvinte, situația taxării nedorite risca să se reitereze în trei luni.

Din fericire, cei de la Tidal au dat o declarație pentru Engadget prin care au anunțat că au făcut schimbările necesare și, pe lângă returnarea fondurilor extrase ilegal din contul foștilor abonați, cele trei luni gratuite de Tidal nu vor fi prelungite automat și contra cost.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: