Tidal, serviciul cu muzică online pentru audiofili, e relansat global [VIDEO]

La scurt timp după ce a fost achiziţionat de Jay Z, Tidal, serviciul de music streaming pentru amatorii de calitate audio superioară, este relansat global.

La sfârşitul anului trecut, în SUA, a fost lansat un . Purta numele Tidal şi putea fi accesat contra sumei de 20 de dolari lunar. Pentru că a avut mare încredere în respectivul concept, la începutul acestei luni, Jay Z a achiziţionat Aspiro, compania care a creat Tidal şi mai deţine în portofoliu şi aplicaţia WiMP.

Nu a trecut mult de la achiziţia serviciului până la relansarea sa globală cu un amalgam de vedete în spate. Aparent, peste noapte, Tidal a devenit rezultatul unui precum Jay Z, Kanye West, Jack White, Deadmau5, Daft Punk, Usher, Alicia Keys şi multe altele. Pentru că Spotifiy a frustrat destul de mult anumiţi artişti prin plata unor sume infime de bani, Tidal nu doar că va oferi o calitate net superioară audio, dar va plăti creatorii de conţinut aproape dublu. Taylor Swift, de exemplu, după ce a decis să nu-şi mai lase colecţia de albume pe Spotify, acum a transferat-o pe Tidal.

Tidal va fi disponibil sub forma a două tipuri de abonament, al căror preţ va varia în funcţie de locul pe glob din care îl accesaţi. În SUA, Tidal Premium cu conţinut audio la calitate standard, clipuri video HD va avea un preţ de 10 dolari, pe când din România va putea fi accesat la doar 5 euro pe lună. Tidal HiFi cu aceleaşi video clipuri HD, dar cu conţinut audio necomprimat în format FLAC, identic calitativ cu un CD Audio va avea un preţ de 20 de dolari în SUA şi 10 euro în România.

Volumul de conţinut, în prima etapă, va fi format din 25 milioane de melodii şi 75.000 de clipuri HD. Există deja aplicaţii pentru smartphone, iar dacă vreţi, puteţi accesa noul serviciu de streaming şi prin intermediul browser-ului favorit. Pentru a vă abona sau pentru a experimenta o lună de acces gratuit la serviciu înainte să vă decideţi, puteţi accesa www.tidal.com. Primele review-uri referitoare la noul serviciu confirmă calitatea spectaculoasă a conţinutului audio, aspect care, pentru unii, va justifica fără nici un fel de dubiu preţul premium.

 

Alexandru Puiu
06:01 31.03.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video