Diablo 4 nu vine prea curând, dar primul Diablo revine în 2017

Diablo 4 nu vine prea curând, dar primul Diablo revine în 2017

BlizzCon 2016 a venit zilele trecute cu câteva vești importante pentru fanii francizelor Blizzard, iar noi detalii despre viitorul Diablo s-ar putea să încânte fanii popularului RPG.

Anul viitor, unul dintre cele mai populare jocuri din toate timpurile, Diablo va împlini 20 de ani. Această aniversare nu putea trece neobservată, iar cei de la Blizzard au anunțat că povestea jocului original va reveni în actualitate transpusă în Diablo 3, printr-un update. Proiectul este într-un stadiu atât de avansat, încât îl puteți experimenta deja de săptămâna viitoare în variantă beta.

Diablo 1 va reveni în Diablo 3 prin intermediul unui update intitulat The Darkening of Tristram, ce va aduce din nou în prim plan Catedral de acum două decenii împreună cu cei patru boși care au făcut istorie. Diablo a fost precursorul RPG-ului modern, iar acest gest din partea celor de la Blizzard ar putea funcționa ca o lecție de istorie pentru tinerii pasionați de gaming. 

În anunțul celor de la Blizzard nu s-a insistat foarte mult pe reinventarea din punct de vedere grafic a jocului original, dar s-a atras atenția asupra faptului că vor exista câteva filtre activate pentru un pic de zgomot de imagine și o rezoluție scăzută menite, din nou, să vă întoarcă în timp. Coloana sonoră clasică va reveni în actualitate la 20 de ani după ce am auzit-o prima oară. Nici măcar nu vă veți putea mișca natural în noul update, fiind limitați la opt direcții.

Ideal ar fi fost să aflăm la BlizzCon 2016 detalii despre Diablo 4, dar luând în calcul distanța de aproximativ un deceniu între a doua și a treia iterație, se pare că am fost prea optimiști. În orice caz, amatorii de conținut nou care au achiziționat expansion pack-ul Reaper of Souls vor avea totuși parte de două zone noi de explorat în Modul Aventură. În plus, tot în 2017 va fi introdus un nou erou în Diablo 3 prin intermediul căruia puteți termina jocul. Este vorba de Necromancer – un personaj pe care vi-l aduceți probabil amint din Diablo 2. Acesta va fi inclus în add-on-ul Rise of the Necromancer.

Momentan, toate aceste noutăți nu au o dată precisă de lansare, dar nu ar trebui să întârzie foarte mult.

Sursa: Engadget