Jocurile copilăriei pe PC: titluri care îți vor stârni melancolia

Jocurile copilăriei pe PC: titluri care îți vor stârni melancolia

Jocurile copilăriei, în ciuda vechimii lor și a graficii depășite, ne impresionează chiar și în ziua de azi.

Jocurile copilăriei sunt, fără îndoială, titlurile de care ne aducem aminte cu cea mai mare plăcere, iar în acest articol am vrut să includem doar câteva dintre cele care ne-au impresionat cu mulți ani în urmă. Lista conține doar jocuri pe PC, astfel că nu am luat în considerare titlurile disponibile în exclusivitate pe console.

Inițial, ne doream ca lista să inclusă doar jocurile copilăriei care încă mai pot fi achiziționate cu ușurință în mod legal, dar nostalgia ne-a obligat să introducem și un titlu care pare a fi extrem de greu de achiziționat în mod legal în ziua de azi.

Jocurile copilăriei – Unreal Tournament

Începem lista cu unul dintre cele mai bune jocuri din toate timpurile. Apărut în anul 1999, Unreal Tournament a redefinit genul shooter, beneficiind de o grafică așa cum nu mai fusese întâlnită la acea vreme, un gameplay care te ținea încordat în permanență și o listă de feature-uri care l-a transformat într-unul dintre preferatele gamerilor profesioniști. Jocul se pare că va fi refăcut în curând, însă nu știm exact când va apăra pe piață următoare versiune. Între timp, puteți să vă bucurați de jocul original, disponibil pe Steam.

Mafia

Mafia este jocul pe care cu greu îl puteți găsi pe piață în ziua de azi, întrucât nu este disponibil nici pe Steam, nici pe Origin. A fost lăudat pentru modul extrem de realist în care a portretizat viața de gangster, dar și pentru grafica sa remarcabilă, devenind unul dintre cele mai mari succese ale anului 2002. În mod clar, povestea tragică a lui Tommy Angelo este punctul forte al jocului, personajul oferind câteva monologuri remarcabile pe parcursul acestuia. Acțiunea din Mafia se desfășura într-un oraș numit Lost Heaven, care includea elemente din San Francisco și Chicago. Acestea, alături de zonele adiacente orașului, puteau fi explorate de jucători, fapt care i-a determinat pe mulți să compare Mafia cu GTA III.

Jocurile Copilăriei – Diablo II

Diablo I a fost un joc extrem de apreciat, însă cel de-al doilea a fost cel care a reușit cu adevărat să popularizeze seria, reprezentând pentru mulți unul dintre jocurile copilăriei. Mecanismul din spatele său este simplu: jucătorii trebuie să omoare monștrii și să le fure echipamenetele. Distrugând grupuri din ce în ce mai mari de inamici, aceștia vor avea acces la elemente din ce în ce mai puternice, pe care le vor echipa, pentru a ucide din ce în ce mai ușor. Inițial, jocul le oferea oamenilor posibilitatea de a alege din cinci clase diferite, introducând două noi clase odată cu lansarea expansiunii Lord of Destruction. Diablo II poate fi descărcat de pe Battle.net.

Deus Ex

Acțiunea din Deus Ex are loc într-un univers distopic, în care teroriștii omoară mii de oameni, iar drogurile, răspândire bolilor și poluarea nu mai pot fi controlate. În condițiile în care economiile lumii sunt aproape de a se prăbuși, bogații au devenit mai bogați, iar săracii, mai săraci. Jucătorii controlează un agent care trebuie să se folosească de numeroasele sale abilități speciale pentru a repara situația, ajungând astfel în conflict cu diverse organizații periculoase. Deus Ex include elemente din genul shooter, combinate cu unele din genurile stealth și RPG, creând astfel o experiență unică. Poate că nu mai este atât de impresionant în ziua de azi, dar e greu de crezut că vreunul dintre noile titluri vor ajunge la același nivel de popularitate. La fel ca majoritatea jocurilor de aici, poate fi găsit pe Steam.

Jocurile copilăriei – Commandos II: Men of Courage

Multe dintre jocurile din această listă au avut parte de review-uri extrem de bune pe PC, însă nu au reușit să impresioneze pe consolă. Este și cazul lui Commandos II: Men of Courage. Din punct de vedere al graficii și AI-ului, jocul a reprezentat un pas mare înainte pentru serie, permițându-le jucătorilor să efectueze misiuni secrete în principalele teatre din Al Doilea Război Mondial. Desigur, include și un element de multiplayer și poate fidescărcat de pe Steam.

Age of Empires II

Age of Empires II a venit cu o grămadă de îmbunătățiri față de titlul precedent, atât la capitolul uinterfață și gameplay, cât și la capitolul grafică și inteligență artificială. Jocul se bazează unele dintre cele mai mari evenimente din epoca medievală, include o serie de campanii istorice și este disponibilă în versiunea HD pe Steam.

Jocurile copilăriei – Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars: KOTOR este unul dintre jocurile copilăriei și se numără printre puținele titluri din respectivul univers care au reușit să fie apreciate la scară mondială. Poveste captivantă din primul joc a fost continuată de cel de-al doilea într-o manieră similară, fiind introduse noi personaje, noi planete și noi elemente de gameplay.

Contextul în care se desfășoară întâmplările din Star Wars: KOTOR este destul de complex. Întâmplările au loc cu mii de ani înainte celor prezentate în filme. Republica, o uniune de planete care au acceptat un set de legi comune, se confruntă cu războaie pe toate fronturile. Invazia unei facțiuni denumită ”Mandalorieni” din urmă cu ceva timp aproape a distrus Republica. Aceasta a fost salvată de doi cavaleri Jedi, Revan și Malak, care, ignorând ordinele consiliului Jedi, au plecat la război. Bătăliile duse de aceștia au echilibrat balanța, iar într-un final, au dus la câștigarea războiului.

Dar Revan și Malak au devenit atrași de partea întunecată a forței și, astfel, cei doi eroi și-au unit forțele cu Sith, inamici declarați ai Republicii de mii de ani. Adunând o armată vastă, aceștia au pornit la atac, iar în timpul acestui război are loc acțiunea din joc. Revan a fost omorât pe parcurs (sau, cel puțin, așa ni se spune la început), iar Malak a preluat comanda și forțele Sith par a fi acum de neoprit. Star Wars: Knights of the Old Republic poate fi descărcat de pe Steam, dar și de pe Google Play Store și App Store.

Command and Conquer: Generals

Command and Conquer: Generals nu este doar unul dintre jocurile copilăriei. Pentru mulți dintre noi, acesta a fost primul titlu al seriei care beneficia de o grafică de excepție și de un AI extrem de bine construit. Astfel, în 2002, a fost numit cel mai bun joc de la strategie la E3. Cât despre gameplay, jucătorii aveau ocazia de a controla una dintre cele trei facțiuni principale (SUA, China și GLA) în campanii separate, dar și în lupte online care puteau dura chiar ore întregi. În prezent, poate fi descărcat de pe Origin, în cadrul Command & Conquer: The Ultimate Collection.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: