Blizzard va schimba denumirea platformei Battle.net

Blizzard va schimba denumirea platformei Battle.net

Platforma de multiplayer a celor de la Blizzard nu se va mai numi Battle.net în curând.

Nu trebuie să fii neapărat un fan la jocurilor create de Blizzard pentru a cunoaște denumite Battle.net. După cum scrie și Wikipedia, serviciu de online gaming a fost lansat în luna ianuarie a anului 1997, odată cu jocul Diablo. Battle.net era la vremea aceea un concept nou, deoarece era incorporat direct în jocuri, spre deosebire de alte servicii online care foloseau interfețe externe. Această calitate, împreună cu ușurința de a crea conturi și absența unei taxe de înscriere, a sporit enorm popularitatea Battle.net și a celor de la Blizzard.

La începutul anului viitor, platforma va împlini vârsta de 20 de ani, însă compania se pare că a decis, în mod surprinzător, să-i schimbe numele. Potrivit publicației Polygon, care citează, la rândul ei, un comunicat oferit de Blizzard, una dintre cauze o reprezintă confuzia stârnită în anumite ocazii de denumirea respectivă.

”Atunci când am creat Battle.net, ideea includerii unei experiențe de gaming online alături de jocurile noastre era una relativ nouă, așa că am dorit să explicăm cât mai clar ce este serviciul și cum funcționa, acordându-i un nume distinct. Cu trecerea timpului, însă, am observat ocazional cazuri de confuzie și ineficiență legate de faptul că aveam două identități separate de care depindea totul: Blizzard și Battle.net. În condițiile în care multiplayer-ul inclus este un concept bine înțeles și o așteptare normală în ziua de azi, nu este nevoie să menținem o identitate separată pentru ceea ce este, practic, tehnologia noastră de networking”, scrie Blizzard.

Astfel, platforma ar urma să se numească de acum încolo Blizzard Technology, sau Blizzard Tech. Battle.net era, într-adevăr, o denumire mult mai interesantă însă, în cazul în care aceasta producea confuzie, decizia este una normală. Blizzard a anunțat, de asemenea, că perioada de tranziție ar urma să se întindă pe parcursul lunilor următoare.

Etichete: