De ce datele tale de pe WhatsApp vor ajunge și la Facebook

De ce datele tale de pe WhatsApp vor ajunge și la Facebook

De când WhatsApp a fost cumpărat de către Facebook, utilizatorii aplicaţiei WhatsApp se tem de o potenţială ameninţare a confidenţialităţii lor. Temerile lor par să fie justificate, dacă este să ne luăm după cel mai recent anunț făcut de companie.

Compania a anunţat că va oferi Facebook o cantitate limitată de date personale ale utilizatorilor. Asta include şi numărul lor de telefon,deşi se vor pierde anumite restricţii legate de confidenţialitate.

WhatsApp a spus că, prin împărtăşirea acestei informaţii, celor de la Facebook le va fi mai uşor să ne facă sugestii de prieteni (localizându-ne conexiunile sociale) şi că ne va livra anunţuri publicitare mai relevante.

De asemenea, WhatsApp încearcă să afle cum poate conecta advertiserii cu potențialii lor clienți. Astfel, spre exemplu, unui client al unei bănci, i se va putea transmite prin WhatsApp, de către bancă, că există o potenţială tranzacţie frauduloasă. Ori, unui client de-al unei companii aeriene i se va da o notificare cu privire la întârzierea unui zbor.

Utilizatorii aplicaţiei WhatsApp încă se simt nesiguri de relaţia dintre WhatsApp şi Facebook. Compania, însă, le răspunde astfel: “Chiar dacă ne vom coordona din ce în ce mai mult cu Facebook în lunile ce vor urma, mesajele voastre criptate vor rămâne confidenţiale şi nimeni altcineva nu le va putea citi. Nici Facebook, nici WhatsApp, nici nimeni altcineva. Nu vă vom posta sau distribui numerele de telefon cu ceilalţi, inclusiv pe Facebook, şi nici nu le vom vinde, distribui sau da firmelor de producţie publicitară.”

Dreptul la intimitate este înrădăcinat în ADN-ul fiecăruia dintre noi și am construit WhatsApp în jurul ideii de a ști cât mai puține informații despre voi ca și utilizatori”, a mai declarat Jan Koum, cofondator al companiei.

Declarațiile privind criptarea mesajelor vin la scurt timp după o propunere legislativă care ar putea obliga compania să permită accesul la mesaje autorităților din Uniunea Europeană.

Toate acestea ar trebui să se întâmple până la sfârşitul anului acesta, ne informează The Verge.

Autor: Adrian Naftan

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: