Curaj sau inconștiență: Leica anunță camera de 6000 de dolari fără ecran

Curaj sau inconștiență: Leica anunță camera de 6000 de dolari fără ecran

Una dintre cele mai ciudate și scumpe camere foto din ultimul an a fost anunțată de Leica și poartă numele Leica M-D (Typ 262).

În proporție de 95%, prețul camerelor foto Leica depășește 5000 de dolari, deci nu prețul este surpriza. În schimb, uimitoare, este lipsa un ecran, atât pentru live preview, cât și pentru a răsfoi pozele pe care le-ai imortalizat pe parcursul zilei.

Cei de la Leica ,,au vrut să aducă în actualitate fericirea și anticipația așteptării de a vedea cum au ieșit pozele.” În cazul în care respectiva anticipație, pentru voi, nu este echivalentă cu frica de eșec, intenția este una lăudabilă. Personal însă, aș fi preferat opțiunea de a alege.

Leica M-D (Typ 262), după numele ei oficial, vă invită să vă jucați cu parametrii de captură, să experimentați până obțineți rezultatele dorite. În locul în care, în mod obișnuit, găsiți ecranul, camera din imaginile alăturate are o rotiță de ajustare a ISO-ului. Complet neagră, această jucărie extrem de scumpă nu include pe carcasă nici măcar bulina roșie, ce a devenit sinonimă cu brandul nemțesc. Totul a fost sacrificat de dragul designului clasic și atrăgător.

Fără vreun meniu de orice fel, imortalizarea unui cadru cu Leica M-D (Typ 262) este fascinant de simplu și implică doar personalizarea experienței prin ajustarea timpului de expunere, a aperturii și a ISO-ului. Cu alte cuvinte, fotografiile spectaculoase nu vor fi la ordinea zilei. Există și posibilitatea de a opta pentru setări automate, dar dacă sunteți fani acestei opțiuni, noua cameră foto nu este pentru voi.

Trecând peste detaliile de fond, Leica M-D (Typ 262) este foarte similară din punctul de vedere al specificațiilor cu Leica M Typ 262. Este construită în jurul unui senzor CMOS de 24 de megapixeli, iar procesarea foto este realizată de Maestro. Nu puteți filma cu Leica M-D (Typ 262) și nici măcar să generați JPG-uri. Veți fi limitați doar la formatul RAW DNG. În cazul unei camere de 6000 de dolari însă, cuvintele sunt de prisos. Ca urmare, ar fi mai bine să vedeți acest set de imagini realizate cu ea de către fotografi profesioniști.

Leica-M-D-Typ-262-camera

Citește și: